Aldiklari Egitimle Yemek Yapmanin Püf Noktalarini Ögreniyorlar

Aldiklari Egitimle Yemek Yapmanin Püf Noktalarini Ögreniyorlar

Kütahya’nin Tavsanli ilçesi Halk Egitim Merkezi kursiyerleri gelecegin usta asçilari olmak için egitim görüyor.

Tavsanli ilçesinde, Halk Egitimi Merkezi Müdürlügünün düzenledigi asçi yardimciligi ve çirakligi kurslari ilgi gördü.

Tavsanli’daki kursta, Osmanli mutfagi ile yöresel yemekler ögretilirken, hazirlanan yemekler de çok begeni aldi. Halk Egitimi Merkezi Salonunda düzenlenen kursa katilan 25 kisi birbirinden lezzetli yemekler yapmak için yarisirken kursiyerler hazirladiklari yemekleri birbirlerine ikram ediyor.

Halk Egitim Merkezi Asçi egitimcisi Ayhan Çaglar, "Halk Egitim Merkezimizin gençlere ve ev hanimlarina yönelik yapmis oldugu asçi çirakligi kursu 178 saat ve ikinci asama olan 450 saat asçi yardimciligi kursumuz mevcut su anda. Oldukça fazla da talebimiz var ve yaklasik 200 kisiden de talep var. Birçok kursiyerimiz ev hanimi ve her halükarda evde yemek yapiyor. Fakat evde dogru bildikleri bazi seylerin yanlis oldugunu göstermek, 10 -20 kisilik degil de 80 -100 kisilik yemek yapmanin püf noktalarini göstermek buradaki amacimiz" dedi.

Kursiyerler bazi dogru bildiklerinin yanlis oldugunu burada ögrendiklerini ifade ederken yemek yapiminin ve sunumun püf noktalarini ögrendiklerini belirterek Halk Egitim Müdürlügüne tesekkür etti.

Halk Egitim Merkezi Müdürü Harun Alparslan, "Kursiyerlerimiz çok iyi yemek yapiyorlar. Hepsinin iyi birer asçi olacaklarina inaniyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile