ALKÜ'de  44 Akademisyen Unvanlarini Yükseltti

ALKÜ'de 44 Akademisyen Unvanlarini Yükseltti

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), 2022 yilinda akademik olarak yükselmeye hak kazanan ve akademik basari gösteren ögretim üyeleri için “Akademik Binis Giyme ve Ödül Töreni” düzenledi.

ALKÜ) tarafindan geleneksel hale dönüstürülen "Akademik Binis Giyme ve Ödül Töreni” bu yilda gerçeklestirildi.

2022 yilinda akademik olarak asama kaydeden ögretim üyeleri için düzenlenen tören ALKÜ Egitim Fakültesi Basögretmen Atatürk Konferans Salonunda gerçeklestirildi.

Bu yil dördüncüsü düzenlenen törene ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’in yani sira Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Erdogan Aslan, Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoglu ve Prof. Dr. Nilgün Tatar ile dekanlar, akademisyenler ve akademisyenlerin aileleri katildi.

Saygi durusu ve ardindan Istiklal Marsi ile baslayan tören, müzik dinletisi ile devam etti. Törende 2 profesör, 23 doçent ve 19 doktor ögretim üyesi olmak üzere 44 akademisyen, unvanlarini yükseltmeye hak kazandi. Ayrica törende, ALKÜ’de bilim ve sanat çalismalarini desteklemek, ulusal ve uluslararasi yayinlari tesvik etmek, akademik personelin motivasyonunu artirmak amaciyla 2022 yilinda yaptigi akademik çalismalar sonucunda, 5 akademisyen “Akademik Taninirlik Ödülü”, 11 akademisyen ise “Akademik Basari Ödülü” almaya hak kazandi. Ödülü almaya

hak kazanan akademisyenlere, ödüllerinin yani sira adlarina yapilan fidan bagisi dolayisiyla “Fidan Dikim Sertifikasi” ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan tarafindan takdim edildi. Daha sonra Rektör Kalan, unvan olarak yükselen akademisyenlere cübbelerini giydirdigi Akademik Binis Giyme Törenine geçildi.

"Is birligine açik bir üniversiteyiz"

Törende konusan Rektör Kalan, unvan olarak yükselmeye hak kazanan akademisyenler ile ödül alan akademisyenleri tebrik ederek, kariyerlerinde basarilar diledi.

Üniversitelerin ülkelerin en önemli ve en kutlu kurumlarindan biri olduguna vurgu yapan Kalan, " Çünkü gelecegin teminati gençlerimizin akademik, bilimsel, sosyal ve kültürel gelisimlerinin asil sekle girdigi ögretim yuvalaridir. Bilginin güç, bilimsel üretimin üstünlük ve bilgi paylasiminin esas oldugu günümüzde üniversitemiz de bilgiye erisimi kolaylastirmak, gelisim ve yenilikçilik esasli projeleri üretmek, toplumla bulusturmak ve belki de en önemlisi, halkin üniversitesi olmakla yükümlüdür. Bunun için kurumsal ve toplumsal birliktelikler gerçeklestirerek her düzeyde is birligine açik bir üniversite olmayi önemsiyoruz. Akademik, bilimsel ve toplumsal çok yönlü is birliklerine dayanan projelerimiz de bunun en önemli kanitidir”dedi.

"Hayirseverlere övgü"

Üniversitenin basariyla yürüttügü çalismalarin bazilarina deginen Rektör Kalan, “Hayirsever Apaydin ailesinin destegiyle geçtigimiz günlerde Kestel yerleskesine temelini attigimiz Saglik ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezinin kaba insaatini kisa süre içinde bitirdik. Hayirsever Hacikadiroglu ailesinin bagisi ile ALKÜ Arastirma Merkezi Laboratuvar Binasi için bir protokol imzaladik. Bilimsel arastirmalar ve AR-GE faaliyetlerine imkan saglayan üst düzey teknolojiyle donatilacak. Bilimsel arastirmalarina ciddi ivme kazandiracak bir ihtiyaç olan “Deney Hayvanlari Laboratuvari”nin da bu arastirma kompleksi içinde yer almasini planliyoruz. Bunun disinda “Kampüs GES” i hayata geçiriyoruz. Ögrencilerimiz için Gençlik ve Spor Bakanligi Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlügüne bagli ögrenci yurt kapasitesini Cumhurbaskanimizin, Disisleri Bakanimiz ve Gençlik ve Spor Bakanimizin ile Alanya Belediyemizin gayretli çalismasi ile kapasiteyi arttirdik. Ayrica Kestel yerleskemiz içerisine gelecek yil yapilacak yurt binasi için 15 dönüm yer tahsisi yapildi”ifadelerini kullandi.

"Üniversitemizi iyi noktalara tasiyacagiz"

Konusmasinin son bölümünde akademisyenlere seslenen Rektör Kalan, “Büyük gelecekleri hayal etmek ve bunu gerçeklestirmek her zaman bilimin ve ayni zamanda ögrenmenin merkezinde olmustur. Gelecegi insa etmek yeni nesle, gençlere bagli olacak. Aslinda dolayli olarak siz degerli hocalarimiza bagli olacak. Üniversitemizde gelecege dair güzel hedefler, basarmayi düsündükleriniz ve planladiginiz hususlar, bizler için de mutluluk ve gurur verici. Bu hedeflerin tamamina ve daha fazlasina hep birlikte ulasacagimizi umut ediyorum. Üniversitemizdeki egitim kalitesini belli bir standardin üzerine tasiyarak alaninda yetkin ve nitelikli mezunlar yetistirebilmek için verdiginiz gayretin pek tabi farkindayiz. Bizim temennimiz de sizlerin öncülügünde iyi yetismis, degerlerine bagli, dünyayi bilen, taniyan, sorumluluk tasiyan gençlerimizin yetismesidir. Sizlerin de özverili çalismalari ve üstün katkilari sayesinde Üniversitemizi her geçen gün daha ileri bir noktaya tasiyoruz. Hep birlikte ilmek ilmek dokuyarak olusturdugumuz üniversitemizin kurumsal kimligini, her geçen gün daha yüksege tasimak gayesiyle de fedakarca çalismaya devam edecegiz. Akademik, bilimsel, sosyal ve kültürel arastirmalariniz, çalismalariniz ve projeleriniz yalniz Üniversitemizi bir üst basamaga tasimamakta, ülkemizin kalkinmasina da katki sunmaktadir ve ülkemizi bir üst

basamaga tasimaktadir” diye konustu.

Program toplu olarak çekilen hatira fotografinin ardindan son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile