Alman Kadın Alanya'da Toprağa Verildi

Geçen yıl Yozgat'ın Akdağmadeni'ndeki mezarlıkta defnedilen Alman kadın, yakınlarının, vasiyetinin Alanya'da gömülmek olduğu şeklindeki başvurusu üzerine mezarından alınarak Alanya'da toprağa verildi.

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Oluközü beldesi mesire alanında 20 Mart 2011 tarihinde kimliği belirlenemeyen bir kadın cesedi bulundu. Ceset, kimliğinin tespit edilmesi amacıyla Akdağmadeni Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaklaşık bir buçuk ay hastane morgunda bekletilen kadının cenazesi, sahip çıkan olmayınca 4 Mayıs 2011 tarihinde İslami kurallara göre kimsesizler mezarlığına defnedildi.

Defnedildikten yaklaşık 6 ay sonra kadının Alman vatandaşı Roswitha Marga Elisabeth Janecke olduğu belirlendi. Bunun üzerine Janecke'nin yakınlarına ulaşılarak ilçede gömüldüğü bildirildi.

Yakınları, yılın bir bölümünü Alanya'da geçiren Janecke'nin Alanya'da gömülmek istediği yönünde vasiyeti olduğunu, vasiyeti yerine getirmek istediklerini belirterek yetkililere müracaat etti.

Ancak savcılık, cenazenin bir yıldan önce nakledilmesinin uygun olmayacağı yönünde karar verdi. Yakınları, geçtiğimiz günlerde yeniden savcılığa müracaat ederek, Janecke'nin cenazesini alarak Alanya'da defnetmek istediklerini bildirdi. Savcılığın izin vermesinin ardından Janecke'nin mezarı açılarak cenazesi çıkartıldı. Janecke'nin cenazesi, daha sonra özel bir firmaya ait cenaze aracıyla Alanya'ya götürüldü.

Janecke'nin cenazesi, kızı Rosvita ile torunu Benjamin Janecke'nin de katılımı ile Alanya Yabancılar Mezarlığına defnedildi.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile