Amasya'da Atık Su Arıtma Tesisinde Sona Gelindi

Amasya'da yapımı devam eden sıvı atık ve atık su arıtma tesisinin inşaatı tamamlanma aşamasına geldi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Ziyaret Belediye Başkanı Mehmet Uyanık, Avrupa Birliği hibeleri ve ön kaynaklarının kullanımı sonucu 13 milyon avroya mal olacak tesiste incelemelerde bulundu.
Başkan Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin 3 ayrı bölümde uygulandığını, Ziyaret beldesinde su alt yapısı döşemesinin planlandığını, şehir merkezinde ise hat yenileme çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Çevreci belediye olma yolunda gayret ettiklerini ifade eden Özdemir, "Tesisimizde deneme çalışmaları yapılacak ve 3 ay gibi bir süre içinde teslim edilecek. Arıtma tesisinin yanında ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması ve geri dönüşüm sistemine dahil edilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı Ambalaj Atıkları Yönetim Planı doğrultusunda belediyemiz ve Çevko tarafından kapı kapı bilgilendirme çalışmasına başlamış bulunmaktayız" dedi.

Özdemir, bilgilendirme çalışmalarında, vatandaşların geri dönüşüm sistemine nasıl dahil olabilecekleri, hangi materyalleri ayırmaları gerektiği, bunları nerelerde depolayacakları ve yapılan bu işlemlerin öneminden bahsedildiğini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile