‘Ambulanslar Suriye’den Yaralı Getiriliyor’ İddialarına Cevap

‘Ambulanslar Suriye’den Yaralı Getiriliyor’ İddialarına Cevap

Sağlık Bakanlığı, ambulanslarda tıbbi müdahale için gerekli ilaç ve donanım dışında hiçbir şey taşınmadığını, Bakanlığa bağlı tüm ambulansların ‘Araç Takip Sistemi’ ile takip edilmekte olduğunu ve hiçbir ambulansın ülke sınırları dışına çıkmadığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan CHP Milletvekili Mevlüt Dudu’nun Hatay Reyhanlı sınır köylerinde yaptığı inceleme sırasında, “Orada görüştüğümüz herkes ambulansların Suriye’ye giderken mühimmat götürdüğünü, gelirken de yaralı getirdiğini söylüyor” şeklinde beyanı ve iddiası üzerine basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Suriye sınırından ülkemize 29 Nisan 2011 tarihinden bugüne kadar gerek yaralı olarak gerekse sığınma amaçlı Suriye vatandaşlarının giriş yaptığı bilinmektedir. Son 3-4 aydır özellikle sınır ilçelerimiz olan Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerimizden yaralı girişleri artmıştır. Bugüne kadar Hatay sınırımızdan 2 bin 100 yaralı Suriye vatandaşı ambulanslarla hastanelerimize tıbbi müdahaleleri yapılarak transfer edilmiştir. Sınırımızdan ülkemize herhangi bir yaralı girişi olduğunda, 112 Komuta Kontrol Merkezi aranarak ambulans istenmektedir. Ambulanslarımız yaralıları alarak Hastanelerimize nakletmektedir. Ambulanslarımızda tıbbi müdahale için gerekli ilaç ve donanım dışında hiçbir şey taşınmamaktadır. Bakanlığımıza bağlı tüm ambulanslarımız Araç Takip Sistemi ile takip edilmekte ve hiçbir ambulansımız ülke sınırları dışına çıkmamaktadır.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile