Annesini Ve Agabeyini Öldüren Sanik Açiklamasi 'Allah'a Sükür Ben Saglikli Bir Insanim'

Eyüpsultan’da annesi ve agabeyini defalarca biçaklayarak öldüren sanik, hakim karsisina çikti. Annesinin kendisini akil hastanesine yatirmak istedigini söyleyen sanik savunmasinda, “Deli oldugumdan söz edip, erkekligime laf ediyorlardi. Allah’a sükür ben son derece saglikli bir insanim. Rabbime hamd olsun. Kendi hayatlarinin kötü olmasindan beni sorumlu tutuyorlardi” dedi.

Eyüpsultan’da annesi Sükran Biroglu ile agabeyi Mesut Biroglu’nu defalarca biçaklayarak öldüren sanik Ugur Biroglu, iki kez agirlastirilmis müebbet hapis istemiyle yargilandigi davada hakim karsisina çikti. Istanbul 6. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuklu sanik Ugur Biroglu, müstekiler Gülsah Aktas ve Hayriye Demir ile taraf avukatlari hazir bulundu.

“Allah’a sükür ben son derece saglikli bir insanim”

Durusmada savunma yapan tutuklu sanik Ugur Biroglu, maktul Sükran Biroglu ve Mesut Biroglu ile ayni evde yasadiklarini belirterek, “Babam yaklasik 8-9 yil önce vefat etti. Babam vefat ettikten sonra annem Sükran Biroglu ile agabeyim Mesut Biroglu bana psikolojik baski uygulamaya basladilar. Babam ölmeden önce uyusturucu madde kullanirdim ancak daha sonra biraktim. Annem, kardeslerimden de imza alarak beni akil hastanesine yatirmak istiyordu. Beni kafalarindan toplum disina itmek ve sagliksiz göstermeyi düsünüyorlardi. Deli oldugumdan söz edip, erkekligime laf ediyorlardi. Allah’a sükür ben son derece saglikli bir insanim. Rabbime hamd olsun. Kendi hayatlarinin kötü olmasindan beni sorumlu tutuyorlardi” ifadelerini kullandi.

"2 adet biçak aldim, gerisini hatirlamiyorum’’

2009-2010 yillari arasinda özel bir hastanede yatarak psikolojik tedavi gördügünü söyleyen sanik Biroglu, ‘’Ne tür bir tani kondugunu bilmiyorum, daha sonra beni eve gönderdiler. Olay günü elimi yüzümü yikarken klozette sigara kagidina sarilmis uyusturucu madde vardi. Bu maddenin kime ait oldugunu anneme sorunca annem bana ‘senden baska uyusturucu içen mi var’ dedi.

Bu konusma sirasinda agabeyim ile annem üzerime yürüdü. Agabeyim Mesut ‘bu esek bizim yükümüzü çekemiyor, ona korona bulastiralim’ seklinde söylemlerde bulundu. Bu sirada bende film koptu. Mutfaga gittim ve 2 adet biçak aldim. Gerisini hatirlamiyorum” seklinde konustu.



“Uyusturucu kullandiginda kendini kaybediyordu”

Müsteki Hayriye Demir ise beyaninda sanik Ugur Biroglu’nun uyusturucu madde yüzünden birkaç kez tedavi gördügünü söyleyerek, ‘’Uyusturucu madde kullandigi zaman kendini kaybediyordu. Annem kendisini hiç harçliksiz birakmiyordu. Sanigin savunmalari gerçegi yansitmamaktadir’’ diye konustu.



Salonda bulunan diger müsteki Gülsah Aktas ise, sanigin gerekli cezayi almasini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanigin öncesinde tedavi gördügü hastanelere müzekkere yazilarak hastane raporlarinin istenmesine karar verdi. Heyet ayrica, sanik Biroglu’nun cezai ehliyetinin olup olmadigina dair Adli Tip Kurumu’ndan rapor alinmasina hükmetti. Mahkeme, sanik Ugur Biroglu’nun tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, süpheli Biroglu’nun ‘canavarca hisle alt veya üst soya karsi kasten öldürme’ suçundan iki kez agirlastirilmis müebbet hapse mahkum edilmesi talep edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile