Arıtma Tesisi İçin Japon Yetkililer Kadirli’ye Geldi

Arıtma Tesisi İçin Japon Yetkililer Kadirli’ye Geldi

İller Bankası ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından Osmaniye’nin Kadirli ilçesine yapılması planlanan atık su ve arıtma tesisi projesi için Japon yetkililer ve İller Bankası temsilcileri Kadirli’de incelemelerde bulundular.

Kadirli Belediyesi tarafından kurulması planlanan arıtma tesisi projesi için ilçeye gelen Japon yetkililerle İller Bankası proje sorumluları, ilk çalışmasını yaptı. Proje kapsamında, İller Bankası Adana Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Türkiye Ofisi Başkan Yardımcısı Nishii Yosuke, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Türkiye Ofisi Program Sorumlusu Rüya Arslan ile birlikte İller Bankası Ankara ve Adana Bölge Müdürlüğü’nden uzman ekip, tesisin kurulacağı Şehit Halis Şişman Mahallesi Narlıkışla Köyü Yolu üzerindeki arsada incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan, gelen ekibin İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü personel ile birlikte bilgi alışverişinde bulunduklarını belirterek, dev projelerden birisi olan arıtma tesisini Kadirli’ye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından 7 yıl ödemesiz ve 25 yıl vadeli olarak kullandırılacak kredi kapsamında arıtma tesisini Kadirli’ye kazandıracağız. Diyen Başkan Tarhan “JICA, ülkemizle yoğun işbirliği içerisinde olan ciddi bir kuruluştur. 2012’de 12 dev projelerinden birisi olan Arıtma Tesisimiz Kadirli’ye hayırlı olsun”dedi.

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi Başkan Yardımcısı Nishii Yosuke ise Kadirli’ye yapılması planlanan arıtma tesisinin kurulması için yoğun bir çalışma örneği gösteren Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan’a çalışmalarında başarılar dileyerek, kutladı.İnceleme sonrası misafirlerini makamında ağırlayan Başkan Tarhan, bir süre sohbet ettikten sonra yöresel hediyeler verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile