Asimder Yönetimi, Melekli Belde Sakinleriyle Bir Araya Geldi

Asimder Yönetimi, Melekli Belde Sakinleriyle Bir Araya Geldi

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey ve yönetim kurul üyeleri, Iğdır’ın Melekli beldesini ziyaret ederek vatandaşlarla ile bir araya geldiler.


Beldedeki bir kahvehanede vatandaşlara hitaben konuşan ASİMDER Genel Başkan Gülbey, Iğdır ve çevresinde Ermeni çetelerinin 1915-1918 yıllarında Iğdır’ın Hakmehmet, Oba, Küllük, Bayraktutan, Koçkıran, Kadıkışlak ve Gedikli köylerinde yüzlerce insanı su kuyularına veya hayvan ahırlarında, camilerde yakarak katlettiklerini söyledi.

Ermeni çeteleri tarafından Melekli’de ise katliam yapılmak istendiğini ifade eden Gülbey, “Ancak milli kahramanımız Ali Ekber Tufan ve silah arkadaşlarının vermiş olduğu gönüllü mücadele sonucunda istenilen katliamı Ermeni çeteleri gerçekleştirememiştir. Melekli halkının ataları birer kahramandır. Torunlarının da aynı atalarının vermiş olduğu mücadeleyi Ermeni diasporasına karşı bugün vermelidir” dedi.

Melekli beldesi sakinlerinden Mehmet Beder ise, kasabalarının tarihinin yüzyıllar ötesine dayandığını ve bunun kanıtının da kasabadaki tarih mezar taşlarındaki yazıtlar olduğunu söyledi.

Ziyarette; ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Melekli halkına Ermenilerin yaptığı katliamları içeren kitaplar hediye ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile