Aski Prenseslige Tercih Eden Mako Japonya'dan Ayrildi

Japonya imparatorluk geleneklerinin geregi olarak, siradan biriyle evlenebilmek için imparatorluk unvanlarindan vazgeçen eski Japonya Prensesi Mako, esiyle birlikte yasayacagi ABD’ye gitmek üzere Japonya’dan ayrildi.

Japonya imparatorluk geleneklerinin geregi olarak siradan bir vatandasla evlenerek unvanlarindan feragat eden eski Japonya Prensesi Mako ülkesini terk etti. Üniversiteden sinif arkadasi olan esi Kei Komuro ile birlikte sabah saatlerinde Tokyo yakinlarindaki Haneda Uluslararasi Havaalanina gelen Mako, basinin yogun ilgisiyle karsilasti. Yogun güvenlik önlemleri altinda uçus islemlerini tamamlayan çift, saat 10.40’ta Japonya’dan ayrildi.

New York’ta yasayacaklar

An itibariyle bir hukuk bürosunda çalisan Komuro’nun Subat ayinda yapilacak New York Barosu Avukatlik Sinavina hazirlanacagi ögrenilirken, çiftin bu süre zarfinda New York’ta bir apartman dairesinde yasayacagi belirtildi.

Komuro’nun adi, sonuçlari geçen ay açiklanan önceki baro sinavinin kazananlar listesinde yer almamisti.

Üniversiteden sinif arkadasi Kei Komuro ile nisanlanmasiyla gündeme gelen Prenses Mako’nun 2018 Mart ayinda yapilmasi beklenen resmi nisan töreni ve ardindan gerçeklesmesi beklenen evliligi ertelenmis, gerekçe olarak ise Komuro’nun annesinin oglunun üniversite masraflari için eski nisanlisindan aldigi 36 bin dolarlik borcu geri ödemeyi reddetmesi gösterilmisti. Komuro’nun annesinin parayi bir "hediye" olarak gördügünü söyledigi gündeme gelirken, damat adayinin ise üniversite borçlarina dayanan finansal kriz yüzünden evlilik süreci için gereken parayi bulamadigi kamuoyuna yansimisti. Ayrica söz konusu iddialarin imparatorluk ailesinde rahatsizliga neden oldugu da ifade edilmisti.

Skandala yol açan borcu kapatmisti

Çiftin geçtigimiz ay yaklasik 3 yil gecikmeli olarak Tokyo’da dünya evine girmesinin ardindan borç krizi yeniden kamuoyunun gündemine tasinmis, son olarak Komuro’nun annesinin eski nisanlisi ile anlasmaya vararak borç krizini noktaladigi açiklanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile