Asya Kupasi Finalinde Katar Ile Ürdün Karsilasacak

Asya Kupasi Finalinde Katar Ile Ürdün Karsilasacak

AFC Asya Kupasi finalinde Katar ile Ürdün yarin karsi karsiya gelecek.

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) tarafindan 18. kez düzenlenen Asya Kupasi’nda final heyecani yasanacak. Kupada ev sahibi Katar, yarin TSI 18.00’de Lusail Stadi’nda Ürdün ile karsi karsiya gelecek. Katar, 2019 yilinda gerçeklesen bir önceki turnuvada sampiyonluga ulasmisti. Ürdün ise bu sampiyonada ilk kez final oynayacak.

Iki ülkenin final yolu

A Grubu’nda Tacikistan, Çin ve Lübnan ile ayni grupta olan Katar, 3 galibiyetle gruptan çikti. Son 16 turunda Filistin’i 2-1, çeyrek finalde de Özbekistan’i penaltilarla geçen Katar yari finalde Iran’i 3-2 maglup edip adini yari finale yazdirdi. E Grubu’nda Bahreyn, Güney Kore ve Malezya ile yer alan Ürdün ise 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 maglubiyetle topladigi 4 puanla grubunu 3. sirada bitirdi. Ürdün, son 16 turunda Irak’i 3-2, çeyrek finalde Tacikistan’i 1-0 ve yari finalde de Güney Kore’yi 2-0’lik skorla yenerek finale yükseldi.

En çok kazanan Japonya

Ilk olarak 1956 yilinda düzenlenen turnuvada Japonya, 4 kez kazanarak bu alandaki en basarili takim oldu. Japonya’nin ardindan turnuvada Suudi Arabistan ve Iran 3’er, Güney Kore 2’ser, Israil, Kuveyt, Avustralya, Irak ve Katar da 1’er kez mutlu sona ulasti.

Karsilasma D-Smart 77. Kanal Spor Smart ve D-Smart GO’dan canli yayinlanacak. Saat 17.00’de ise Final Özel programi ve maçin ardindan Sampiyonluk Özel programlari da yine D-Smart dünyasinda olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile