Atalay’dan ‘moral, Motivasyon ve Değerlendirme’ Toplantısı

Atalay’dan ‘moral, Motivasyon ve Değerlendirme’ Toplantısı

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay; birim müdürleri, memurlar, işçiler ve şirket personeli ile ‘Moral, Motivasyon ve Değerlendirme Toplantısı’ düzenledi.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda birim amirlerinin ve personelinin sorunlarını, sıkıntılarını dinleyen Başkan Atalay, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Şirket bünyesinde çalışan personelin kendisine haklarını helal etmelerini isteyen Başkan Atalay, “Zaman zaman hak edilmeyen bazı sıkıntıları sizlere yaşattım. Bunun için sizlerden özür diliyorum. Sizler hakkınızı helal ederseniz kul hakkından kurtulmuş oluruz” diye konuştu.

Belediye bünyesinde çalışan kamu işçilerinin ödemelerinin zamanında yapıldığını ifade eden Atalay, “İşçilerimizin tüm ödemelerini zamanında yapıyoruz. En azından sorumluluğumuz yerine getirme rahatlığını yaşıyoruz. Bu konuda vicdanen daha rahatız. İnşallah şirket personellerimizin de maaşlarını günü gününde ödemeye gayret edeceğiz. Şu an itibari ile sözleşme gereği sorumluluğumuzu yerine getirmiş durumdayız” dedi.

“Bingöl, hepimizin şehri” ifadelerini kullanan Başkan Atalay, “Bizim bu şehirde bir bağımızın olması lazım. Hiçbirimizin birbirinden üstünlüğü yoktur. Ben geçmişte belediye başkanlarının yapmış olduğu hizmetleri her zaman alkışladım. Herkesin farklı düşünceleri olabilir. Hiçbir zaman belediye çalışanlarını farklı gözle görmüyoruz. İstihdam sağlarken politik mülahazalara girmedim. Sizden isteğim görevinizi eksiksiz yapmanızdır” ifadelerini kullandı.

Belediye olarak hizmet kalitesinin arttırılması yönünde personelle kol kola çalışıldığını belirten Atalay, belediyeye gelen tüm vatandaşların memnun bir şekilde ayrılmaları için dikkatli hareket edilmesi gerektiğini dile getirerek, tüm çalışanların işlerini severek yapması gerektiğini, bunun belediyecilik hizmetinin kalite çıtasını yükselteceğine inandığını söyledi.

Bingöl’ün bütün isale hatlarını bu yıl bitirecekleri gibi Kürük isale hattını da yenileyeceklerini söyleyen Atalay, altyapı çalışmalarının yüzde 80 oranında bittiğini kaydederek, “Altyapı çalışmalarının hemen akabinde halkın en büyük talebi olan üstyapı çalışmalarına başlayacağız. Zaman zaman belediye olarak düzenlediğimiz anketlerde halkın en büyük talebi altyapıydı. Ama şu anda altyapı yapıldığı için halkın böyle bir talebi kalmadı. Halk şu anda üstyapı çalışmalarının başlamasını istiyor. Üstyapı çalışmalarına da 29 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 11.00’da Kültür Mahallesi’nde başlayacağız. İnşallah bu yıl da halkımızın bu talebini yerine getireceğiz. Tabi bu ihtiyaçlar bittikçe halkımızın yeni yeni talepleri olacak. Ay sonuna kadar Düzenli Çöp Depolama Tesisimiz için siparişini verdiğimiz kompaktör aracımız geliyor. Araç geldikten sonra tesisimiz faaliyete geçecek. Bu tesisimizden 10 belediye faydalanacak. Arıtma tesisimizde şu anda faal durumda” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI HALKIMIZA ANLATMALIYIZ”
Çalışmaların halka anlatılması gerektiğini de ifade eden Atalay, “Halk belediye adına size çalışmalarımızı sorabilir, sizlerde bütün bu çalışmalarımızı halkımıza anlatmalısınız. Kentsel dönüşüm projesinde halkımızın büyük bir desteği oldu. Ayrıca proje çalışmalarında emeği geçen arkadaşlarımızda oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşümün ihaleleri yapıldı. TOKİ, ihaleleri kazanan şirketlerle sözleşme imzaladı. Kentsel dönüşümün ihale bedeli 175 milyon TL’dir. Buna alışveriş merkezi dahil değildir. Alışveriş merkezi de dahil edildiğinde bu bedel 200 milyon TL’dir. Bu bedel Bingöl’de birçok sektörü de olumlu etkileyecektir. Belediyenin ihaleleri ise 175 milyon TL’dir. Kentsel dönüşüm ve belediye işleri ile birlikte bu bedel 375 milyon TL olacaktır. Belediye İşhanı’nı da aldık. Bunun da değeri yaklaşık 20-25 milyon TL’dir. Önümüzdeki günlerde işhanını nasıl değerlendireceğimiz konusunda halkımızdan ve esnafımızdan fikir alacağız. Bingöl halkına hizmet etmeye devam ediyoruz. Yapılan tüm hizmetlerde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerimiz ile Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz ve milletvekilimiz Prof. Dr. Eşref Taş’ın, meclis üyelerimizin, tüm çalışanlarımızın ve Bingöl halkının desteklerini görmekteyiz. Bunun içinde kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Atalay’ın konuşmasının ardından toplantı soru cevap faslı ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile