Atatürk Arastirma Merkezi Baskanligi Karabag'da Sempozyum Düzenledi

Atatürk Arastirma Merkezi Baskanligi Karabag'da Sempozyum Düzenledi

Atatürk Arastirma Merkezi Baskanligi, “Bagimsizliginin 30. Yilinda Azerbaycan-Türkiye Iliskileri ve Uluslararasi Iliskiler Sempozyumu”nu Karabag’da düzenledi.

Nuri Pasa Komutasindaki Kafkas Islam Ordusu’nun Bakü’yü Rus isgalinden kurtarisinin 103. yilinda, Atatürk Arastirma Merkezi Baskanligi ve AMEA Tarih Enstitüsü is birliginde 15-18 Eylül 2021 tarihlerinde Azerbaycan’in Agdam sehrinde “Bagimsizliginin 30. Yilinda Azerbaycan-Türkiye Iliskileri ve Uluslararasi Iliskiler” baslikli uluslararasi bir sempozyum düzenlendi.

Sempozyuma Türkiye ve Azerbaycan’dan katilan bilim adamlarinca önce Bakü’de yer alan Fahri Hiyaben, Sehitler Hiyabani ve Türk Sehitligi ziyaret edildi. Ardindan kara yoluyla Agdam’a geçildi.

Sempozyumda; Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Baskani Prof. Dr. Muhammet Hekimoglu, Atatürk Arastirma Merkezi Baskani Doç. Dr. Yüksel Özgen, Agdam Valisi Vagif Hasanov, Millî Ilimler Akademisi II. Baskani Prof. Dr. Isa Habipbeyli ve Millî Ilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Baskani Prof. Dr. Kerim Sükürov birer açilis konusmasi yapti. Açilis konusmalarinin sonrasinda bilimsel oturumlara geçildi.

Türkiye’den 10, Azerbaycan’dan 14 bilim adaminin bildiri sundugu sempozyumda; ekonomik, siyasi, askerî ve toplumsal gelismeler isiginda Azerbaycan-Türkiye iliskileri degerlendirilerek iki ülke arasindaki diyalogun güçlendirilmesine katki saglandi.

Sempozyumun sosyal programi çerçevesinde Ermeni isgalinden kurtarilan Agdam sehri ziyaret edildi. Sempozyum, Azerbaycan görsel ve yazili basininda genis yer buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile