Atatürk Köskü, Kurban Bayrami'nda Ziyaretçi Akinina Ugruyor

Atatürk Köskü, Kurban Bayrami'nda Ziyaretçi Akinina Ugruyor

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini yazdigi yer olarak bilinen Trabzon’daki Atatürk Köskü, Kurban Bayrami’nda ziyaretçi akinina ugradi.

15-17 Eylül 1924 tarihleri arasinda Trabzon’a ilk ziyaretini yapan Mustafa Kemal Atatürk, Soguksu Mahallesi’nde yaptigi gezintide çam ormanlari içinde Kostantin Kabayanidis tarafindan 1890 yilinda yazlik olarak yaptirilan köskü begendi. 1930 yilinda Trabzon Özel Idaresince tescil edilerek Mustafa Kemal Atatürk’e ‘temlik’ edilen köskün tapusu ve anahtari, Trabzon’da olusturulan bir heyet tarafindan Atatürk’e teslim edildi. Trabzon’u üçüncü kez ziyaret ettiginde bu köskte 2 gün konaklayan Atatürk, vasiyetini de burada hazirladi. Atatürk’ün tüm varligini Türk halkina biraktigini yazdigi vasiyeti yazdigi 133 yillik köskün Trabzon Büyüksehir Belediyesi tarafindan restorasyonu tamamlandi. Restorasyon çalismalari nedeniyle 23 Eylül 2022 tarihinde ziyarete kapatilan Atatürk Köskü, Cumhuriyetin 100. yilinda tekrar ziyaretçilere açilmisti. Her yil binlerce yerli ve yabanci turistin ziyaret ettigi Atatürk Köskü, Kurban Bayrami’nda da yogun ilgi gördü.

Bayram nedeniyle Izmir’den Trabzon’a gelen Sedat Akyol, tekrar gelmeyi düsündüklerini belirterek, “Gezdik çok güzel her sey düzenli sekilde duruyor. Bütün odalari gezdik. Nasip olursa tekrar gelmeyi düsünüyoruz” dedi.

Ziyaretçilerden Hatice Sözüpek ise, “Böyle güzel bir lider tarafindan bu ülkenin kurucusundan buraya gelip dokunmak o hissi almak o kadar güzel bir sey ki tarif edemem. Ilk defa geliyorum çok güzel. Tekrar gelmeyi düsünüyorum. Içerde bütün odalari bastan asagi gezdim” diye konustu.

Ziyaretçilerden Burak Yildirim da hayran kaldiklarini kaydederek, “Erzurum’dan geldik çok güzeldi hayran kaldik. Ilk defa geliyorum. Içeride dinlenme odalari, banyo, kütüphane her tarafi gezdik hayran kaldik. Tekrar gelmeyi düsünüyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile