Atatürk Üniversitesi'nde 'Kariye Günü' Düzenlendi

Atatürk Üniversitesi'nde 'Kariye Günü' Düzenlendi

Atatürk Üniversitesi Kis Sporlari ve Spor Bilimleri Enstitüsü tarafindan düzenlenen ’Kariyer Günü’nde egitim ve spora yön verenler üniversiteli gençlerin sorularini yanitladi. Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk, “Trabzon’da olimpiyat dereceleri gördüm. Kis olimpiyatlarin da Erzurum’da madalya gören Gençlik ve Spor Il Müdürü olmak istiyorum” dedi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Egitim ve Spora yön verenleri bulusturdu. Atatürk Üniversitesi Kis Sporlari ve Spor Bilimleri Enstitüsü tarafindan düzenlenen ‘Kariyer Günü’ Mavi Salon’da gerçeklesti. Kis Sporlari Enstitüsü Müdür Yardimcisi ve ER-GÜ-DER Baskani Doç. Dr. Izzet Uçan’in organize ettigi ‘Kariyer Günü’nün moderatörlügünü Nazim Saraçoglu yapti. Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk, Yakutiye Ilçe Milli Egitim Müdürü Cihan Kivanç, Aziziye Ilçe Milli Egitim Müdürü Nurullah Yavilioglu ile Erzurumspor Sportif Direktörü Muzaffer Bilazer ile Erzurum Lisesi Müdürü Taner Aykut programa konusmaci olarak katildi.

Erzurum’da spora ve egitime yön veren yönetici ve bürokratlar üniversiteli gençlerin sorularini yanitladi. Prof. Dr. Fatih Kiyici, Prof. Dr. Erdogan Tozoglu, Ögretim Üyelerinden Fatih Agduman, Resit Karabacak Spor Lisesi Müdürü Sinan Topalli ve Yilin Ögretmeni ödüllü Yasin Sepil de davetliler arasinda yer aldi.

Kendisinin spor yönetici oldugunun altini çizen Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk, “Ben 9 yasindan beri sporun içindeyim. Spordan baska da bir sey bilmem. Hentbolda milli takimlarin en küçük yas kategorisinden en büyük yas kategorisine kadar bütün kategorilerinde oynadim. Trabzon’da il müdürü olduktan sonra, eski adiyla KTÜ, simdiki adiyla Trabzon Üniversitesi’ne gittim. Üniversite ile önemli paydas olduk. Erzurum’a geldigimde de ilk olarak Atatürk Üniversitesi ve ETÜ’yü ziyaret ettim. Üniversitelere gitmezsen, Üniversiteler sana gelmez. Bunun için biz hep üniversitelerimize gidecegiz. Çünkü sehirde Belediyelerimiz ile birlikte Üniversitelerimiz en büyük paydaslarimiz” dedi.

Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk, Trabzon il müdürü iken Tokyo 2020’de üç madalya birde dünya altinciligi gördügünü ifade ederek, “Simdi Erzurum’un il müdürü olarak kis olimpiyatlarinda madalya görmek istiyorum. Su anda Furkan Akar ve Fatih Arda Ipcioglu ile iki olimpiyat kotasi aldik. Furkan ve Arda ile görüsüyoruz. Onlara motivasyon kaynagi oluyoruz. Insallah kis olimpiyatlarinda Erzurum il müdürü olarak derece görmek nasip olur” dedi.

Yakutiye Milli Egitim Ilçe Müdürü Cihan Kivanç, Aziziye Ilçe Milli Egitim Müdürü Nurullah Yavilioglu, Erzurumspor Sportif Direktörü Muzaffer Bilazer ile Erzurum Lisesi Müdürü Taner Aykut da, bilgi ve tecrübelerini üniversiteli gençlere aktardi.

Konuslarin ardindan konusmacilar, gençlerin sorularini yanitladi. ‘Kariyer Günü’ programi plaket töreni ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile