Atik Malzemelerden Yaptigi Modellemelerden Sergi Olusturdu

Atik Malzemelerden Yaptigi Modellemelerden Sergi Olusturdu

Sinop’ta görev yapan polis memuru Özkan Baloglu, çevreden topladigi atik malzemeleri ‘diorama’ sanatiyla modelleyerek sergi olusturdu. 9 yildir ugrastigi eserler Çevre Haftasi Sifir Atik Projesi’ne örnek olacak önemli bir adim oldu.

Agri’da polislik yaptigi sirada kendisindeki yetenegi kesfederek çalismalarina hobi olarak baslayan Özkan Baloglu, ürettigi 16 eserini sergiye sundu. Baloglu’nun yaptigi ürünler, ‘Türkiye Çevre Haftasi’ çerçevesindeki ‘Sifir Atik Projesi’nde farkindalik olusturmak adina önemli bir baslangiç oldugunu ve daha da yayginlastirilmasi gerektigini söyledi.



Özkan Baloglu, “Çalismalarima 2003 yilinda Agri’da yaptigim görev sirasinda basladim. Malzemeleri tamamiyla atik malzemeler kullanarak, bir araya getirerek kendime özgü tasarim ve hayal gücüne dayali olarak yaptigim çalismalar. Kagni arabasini modelleyerek kendimde bu yetenegi fark ettim, arastirdim. Zaman içinde yaptigim çalismalarla da kendimi gelistirdim ve gittigim her ortamda, gezdigim her yerde isime yarayan atik malzemeleri toplamaya basladim. Su anda burada 16 tane eserim var, bir tane de yarim, devam ediyor” diye konustu.



“Önemli bir baslangiç olarak görüyorum”

Baloglu, küçük çapta yaptigi eserlerin ortalama 2-3 hafta, büyük boyuttaki eserlerinin ise 3-4 ay kadar sürdügünü belirtti.

Ayni zamanda polislik yapan Baloglu, “Sinop’ta görevliyim, Valimiz ve Emniyet Müdürümüz sergimize geldiler, kendilerine tesekkür ediyorum. Çevre Haftasi Sifir Atik Projesi kapsaminda farkindalik için atilan adimlara önemli bir baslangiç olarak görüyorum bu etkinligi” seklinde konustu.

Diorama sanatinin ülkemizde yeni gelismekte olan bir dal oldugunu dile getiren Baloglu, “Çok fazla ugrasan kimse yok sanatçilarimiz yeni yeni bu alanda çalismalar yapiyor ama ben 9 yildir ayni sekilde yilmadan usanmadan devam ediyorum” dedi.

Sevda Baloglu, esinin sabirla yaptigi sanati ailecek desteklediklerini söyleyerek, “Kizim da babasina destek oluyor, dogada atik malzemeleri topluyor babasi için” ifadelerini kullandi.

Sergiyi ziyaret eden Osman Taskin Sifir Atik Projesi’ne verdigi katkidan dolayi Baloglu’na tesekkür ederek, “Il Emniyet Müdürlügümüzde görevli bir arkadasimizin böyle bir sergiye ulasmasi ve valilik tarafindan uygun görülerek sergi açilmasi çok güzle bir olay. Gayet memnunuz, çok güzel” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile