Atiksiz Mutfak Atölyesi'nde 2'Nci Dönem Basladi

Atiksiz Mutfak Atölyesi'nde 2'Nci Dönem Basladi

Esenler Belediyesi tarafindan israfin önlenmesi ve bu konuda toplumsal bilincin olusturulmasi amaciyla hayata geçirilen Atiksiz Mutfak Atölyesi’nde 2’nci dönem basladi. Yeni dönemin ilk dersinde ise yemek yazari Emine Beder ve proje danismani sef Esat Özata atiksiz lezzetler pisirerek ögrencilerle tarifler paylasti.

Türkiye’de belediye bünyesinde ilk kez Esenler’de hayata geçirilen Atiksiz Mutfak Atölyesi’nde yeni dönem basladi.

Ilk mezunlarini veren atölyede, 2. dönem dersleri yemek yazari Emine Beder katilimiyla gerçeklesti. Beder, mandalina kabuklarindan reçel ve kis çayi ile bayat ekmeklerden börek yaparak mutfakta hiçbir ürünün israf edilmemesine dikkat çekti.

Meyve kabuklarindan reçel ve kis çayi

Yemek yazari Emine Beder, “Bugün önce mandalina reçeli yaptik. Mandalinanin kabuklarinin yarisi reçelin içine girdi, ayva reçeli yaptik. Ayvanin kabuklarini atmadik. Ayva ve mandalina kabuklarina baska malzemeler de ekleyerek soguk alginligi için güzel bir kis çayi yaptik. Sonrasinda bayat ekmekle börek yaptik. Tepside dilim dilim kesilerek servis edilebilecek ve kimsenin ekmek oldugunu anlamayacagi bir börek oldu. Bir de kirli olmayan ama kullanilmis peçetelerle soframizi süslemek için bir bardak içine yerlestirdigimiz gülümüzü yaptik” ifadelerini kullandi.

Böyle bir projenin büyüksehir belediyeleri tarafindan da yapilmasi gerektiginin altini çizen Beder, “Insallah bütün belediyeler bu projeyi örnek alir. Böyle bir çalisma geleneksel hale gelmelidir. Esenler Belediyesi basta olmak üzere sayin baskani ve emek veren herkesi tebrik ediyorum. Devaminin gelecegini düsünüyorum. Çok güzel bir faaliyet” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile