Atil Araziler Tarima Kazandiriliyor

Atil Araziler Tarima Kazandiriliyor

Kocaeli’de çiftçilere verilen yüzde 50 hibeli misir tohumu ve gübreyle birlikte kent genelinde atil vaziyetteki yaklasik 37 bin dekar misir tarlasi desteklendi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, "Ekilmedik Bir Karis Toprak Kalmasin" sloganiyla tarim ve hayvanciligi gelistirmek ve çiftçilerin gelir düzeyini artirmak için üreticilere onlarca kalem hibe destek sagliyor. Hayata geçirdigi can suyu projelerle çiftçilerin yüzünü güldüren Büyüksehir’in son olarak verdigi yüzde 50 hibeli misir tohumu ve organomineral kati taban gübresi destegine, çiftçiler büyük ilgi gösterdi.

Muhtarlik Isleri Dairesi Baskanligi Tarimsal Hizmetler Sube Müdürlügünce il genelinde yürütülen Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi kapsaminda, talebi alinan yaklasik 1.800 çiftçiye yüzde 50 hibeli 23 bin paket kati organomineral taban gübresi ile 2 bin 200 paket dane misir ve 3 bin paket silajlik misir tohumu teslim edildi. Daha önce verilen mazot destekleriyle birlikte gübre ve tohumlarini alan çiftçiler, traktörleriyle tarlalarinin yolunu tutarak, misir tohumlarini toprakla bulusturmaya basladi.

Projeyle birlikte Kocaeli genelinde atil durumdaki yaklasik 37 bin dekar misir tarlasi desteklendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile