Avusturya Cumhurbaşkanı Fıscher Bakü`de

Resmi temaslarda bulunmak üzere Bakü`ye gelen Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev`le görüştü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ve eşi Margit Fischer`i Cumhurbaşkanlığı sarayında askeri tören ile karşıladı. Her iki ülkenin ulusal marşının çalınmasının ardından ikili ve heyetler arası görüşmeye geçildi. Görüşmede çeşitli alanlardaki ilişkilerin gelişmesinden duyulan memnunluk ifade edildi. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için uygun ortam olduğu vurgulandı. Görüşmede ayrıca bölgesel ve uluslararası konularında ele alındığı bildirildi.

Daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer`in hazır bulunduğu imza törenine geçildi. Avusturya`nın Krems Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Azerbaycan`ın Turizm Enstitüsü arasındaki işbirliği anlaşmasını üniversite CEO`su Heinz Boyer ve Enstitü Rektörü Cefer Ceferov imzaladı.

Avusturya`nın OMV ile Azerbaycan`ın SOCAR şirketleri arasında enerji projelerine ilişkin bir anlaşma OMV Doğalgaz ve Enerjiden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı Gerhard Roiss ile SOCAR başkanı Rövneg Abdullayev tarafından imzalandı.

Avusturya Ulaştırma, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı ile Azerbaycan İletişim ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı arasında yenilik ve enformasyon teknolojileri alanında işbirliğine dair anlaşmayı Azerbaycan adına bakan Ali Abbasov, Avusturya adına da ilgili bakanlığın Genel Direktörü Andreas Rayxhardt imzaladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile