Ayaş Kaplıcaları 118 yıldır şifa dağıtıyor

Ankara'ya 80 kilometre uzaklıktaki Ilıca Vadisi'nde yer alan Ayaş İçmece ve kaplıcaları, 118 yıldır şifa dağıtıyor. Bin yatak kapasitesine sahip olan

Ankara'ya 80 kilometre uzaklıktaki Ilıca Vadisi'nde yer alan Ayaş İçmece ve kaplıcaları, 118 yıldır şifa dağıtıyor. Bin yatak kapasitesine sahip olan Ayaş Kaplıcaları, fizik tedavi merkezi olarak da hizmet veriyor.

Ayaş İçmece ve Kaplıcaları'nın içme suyu kalitesi olarak dünyada üçüncü olduğu belirtiliyor. Karbondioksit ve çeşitli mineraller bakımından içeriği zengin olan suyun sıcaklığı 51 santigrat dereceye kadar çıkıyor. Kaplıcanın işletme ortağı Muhlis Bal, "İçmece ve kaplıcanın şifalı suları, vücuttaki hücreleri yenileyerek vücut direncini güçlendiriyor. İçme suyu olarak kullanıldığında börek taşlarını düşürüp idrarı söktürüyor. Binbir derde deva olan su, radyoaktif etkisi ise kilo sorunu olanlara derman oluyor. Termal sular idrar yolları iltihabından romatizmaya, kireçlenmeden, spor sakatlıklarının tedavisine, mide, bağırsak ve karaciğer tembelliğinden safra kesesine, siyatiğe ve daha birçok hastalığa iyi geliyor. İçme ile birlikte banyo tedavisi ise, bağırsak ve mide hastalarına şifa sağlıyor" dedi.

Ayaş Kaplıcaları'nın 1892 yılında açıldığını ve üç kuşaktır hizmet verdiğini belirten Muhlis Bal, tesisin 12 ay boyunca açık olduğunu söyledi. Bal, "Burası Sağlık Bakanlığı kaplıca tesisi işletme izni, Fizik tedavi ve Rehabilitasyon ünitesi ruhsat belgesine sahip. İnsanlarımız burada gürültüden uzak kuş sesleri arasında dinlenerek şifa bulmaktadır" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile