Aydemir Açiklamasi 'Ilahi Adalete, Milletin Vefasina Güveniyoruz'

Aydemir Açiklamasi 'Ilahi Adalete, Milletin Vefasina Güveniyoruz'

Milletvekili Aydemir, "Seçime gittigimiz süreçte Millet Ittifaki’nin rotasini ABD Büyükelçisi çiziyor. Bu yeter zül degil midir? ABD resmen güdümüne alacak bir yapi olusturmaya çalisiyor. Onlar disariya, biz Allah’in adaletine, milletimizin vefasina güveniyoruz’." dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in, grup toplantisinda yere mermi kovani firlatmasini elestirerek, "Hanimefendiyi papatya çayi da kurtarmaz. Resmen muvazene gitmis, Allah sifa versin." dedi.

Milletvekili Aydemir, Aksener’in, partisinin grup toplantisinda sergiledigi tavirlarin bir kadina yakismadigini söyledi.



Aydemir, Aksener’in tutarsizligina dikkat çekti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in gergin hallerde oldugunu ileri sürerek tavsiye ettigi papatya çayina, en fazla Aksener’in kendisinin ihtiyaci oldugunu ifade eden Milletvekili Aydemir, "Meral Aksener, IYI Parti’nin yükselen trendinin bütünüyle dibe vurdugunu gördü. Itimat edilmez bir figür oldugunu gösterdi. Terk ettigi masaya geri dönüsü ne yaptigini bilmez hale getirdi." diye konustu.

‘Allah sifa versin’

Aksener’in IYI Parti’nin o yükselen trendinin bütünüyle dibe vurdugunu gördügünü belirten Milletvekili Aydemir, ‘Niye dibe vurdu? Itimat edilmez bir figür oldugu için. Ne yapti, CHP’yi terk etti. Oturdugu masaya ‘kumar masasi’, ‘noter masasi’ dedi.

Ne yapti? Simdi Cumhurbaskani adayi ilan ettigi Kemal Kiliçdaroglu’nu sitmaya benzetti. ‘Bundan bir sey olmaz, bu kazanamaz’ dedi.

Masayi terk etti, sonra tehditlerle, santajlarla gerisin geri döndü. O geri dönüs iste adami böylesine ne yaptigini bilmez hale getirir, su hale bakin. Mermi firlatma ne oluyor? Mermileri boca etmis getirmis. Bir defa bu meclisin hem yüksekligine yakismaz hem de iç tüzükte filan bunlara cevap verilmez. Böyle sey olur mu ? Grup toplantisina sen mermiyle niye gelirsin? O mermileri alip disariya böyle niye boca edersin, atarsin, firlatsin nedir bu ya? Ramazan günü su mübarek günde bu yapilir mi? Resmen muvazene gitmis kayip. Günah Allah sifa versin onu da söyleyeyim. Yani biz buna sifa diliyoruz. ‘ dedi

"Hanimefendiyi papatya çayi da kurtarmaz”

Aksener’in grup toplantisinda mermi kovani firlatmasina deginen Milletvekili Aydemir, "Hanimefendiyi papatya çayi da kurtarmaz. Resmen muvazene gitmis, Allah sifa versin. IYI Parti’de Aksener gibi düsünmeyenler çok fazla artik. Bu görüntülerden sonra sitki siyrilan IYI Partililer Cumhur Ittifaki’nin yaninda yer alacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

Milletvekili Aydemir, Millet Ittifaki’nin bilesenlerinin, terör örgütü PKK’ya karsi tek bir kelime edemezken güvenlik güçlerine vaat üzerine vaatlerde bulundugunu ancak bu vaatlerin günü kurtarmaya yönelik sözlerin ötesine geçemedigini söyledi.



7’li Masa Istismar Masasi

7’li Masanin bir istismar masasi haline dönüstügüne isaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Bakin her seyi, her degeri istismar ediyorlar, isleri güçleri bu. HDP ile ortakliklarini biliyorsunuz degil mi? PKK ya sesleri çikmiyor. Bakin artik PKK ile ilgili kinama bile getirmiyorlar. Ne yaparsa yapsin PKK sükut ediyorlar öyle degil mi?’ diye konustu.

Milletimiz bunlara gereken cevabi sandikta verecektir

Verilen sözlerin yerine getirilmesi noktasinda Cumhur Ittifaki’nin güvenilirligini Millet Ittifaki’nin figürlerinin de iyi bildigini belirten Milletvekili Aydemir, "Bunlarin tek amaci yara kasimak. Seçime gittigimiz süreçte Millet Ittifaki’nin rotasini ABD Büyükelçisi çiziyor. Bu yeter zül degil midir? ABD resmen güdümüne alacak bir yapi olusturmaya çalisiyor. O kadar asikar yapiyorlar ki fütursuzluk almis basini gidiyor. Ama milletimiz bunlara gereken cevabi sandikta verecektir." ifadelerini kullandi.

‘Hiçbir meselede samimi degiller’

7’li masanin milleti ilgilendiren meselelerde samimi olmadigini vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Bunlar samimi degiller. Iftira atarlar, yalan söylerler. Kapali kapilar ardinda Amerikan büyükelçisiyle görüsürler, HDP’lilere her türlü devleti asindirmak için sözü verirler. Disari çiktiklarinda da ipe sapa gelmez vaatte bulunurlar, Millet bunun tokatini sandikta atar.’ dedi.

Aydemir’den Aksener’in tavri, Kiliçdaroglu’nun yaklasimina tepki

Milletvekili Aydemir, ‘Bakin Kuran Kurslari tekmeleniyor. Kiliçdaroglu seccadeye ayakkabiyla basiyor, kadinlar çikiyor. Ipe sapa gelmez laflar ediyor. Cumhurbaskanimizin torunlari paramparça olsun diye beddualar da bulunuyorlar. Kadinlar çikiyorlar, basörtülü kadinlara agza alinmayacak sinkafli ifadeler kullaniyorlar. Niye bu, niye böyle oldu? Iste Meral Aksener’in tavri, Kiliçdaroglu’nun yaklasimi isi buraya getirdi. ‘diye konustu

Aydemir’den Davutoglu ve Babacan’a tepki

Davutoglu ve Babacan’i vefasiz olmakla elestiren, hayatin her alaninda oldugu gibi siyasette de esas olanin vefa duygusu oldugunun altini çizen Milletvekili Aydemir, ‘7’li masada bunlara sükut edenler var. Onlar kim? Ahmet Davutoglu, onlar kim, Ali Babacan, onlar kim Saadet Partisi’nin genel baskan. Bakin, hiç bunlar için kutsalin bir ehemmiyeti yokmus meger. Faydaci davraniyorlar. Bakin hiçbir tanesi çikip bu islerle ilgili laf etmiyorlar. Ya arkadas sen kuran kursunu nasil tekmelersin, nasil camlarini indirirsin diyen birini gördünüz mü? Ali Babacan’dan ya da Ahmet Davutoglu’ndan yahut Karamollaoglu’ndan duydunuz mu? Duyamazsiniz. Onlarin bütün derdi Sayin Cumhurbaskanimiz kaybetsin. Dertleri bu. Onlarda vefa diye bir sey de yok. ‘ dedi.

Aydemir’den ilahi adalet vurgusu

Milletvekili Aydemir, ‘Daha önce de söyledim. Ya siz kimsiniz, sizi siyasi figür haline getiren kim, sebep olan kim? Kim sebep olan?. Kaldi ki ben bu partinin kurucularindan Erzurum’da kurucu heyeti içerisinde yer almis, daha baslarken vira bismillah demis bir isimim. Ve ben diyorum ki Cumhurbaskanimiz olmasaydi bu zeminde bizim yürüme sansimiz olmazdi. Onun liderligiyle mesafe aldik, ülkemize mesafe aldirdik. Kadrolarimizla mesafe alirdik. Simdi sana 10 küsür sene bakanlik yaptirmis, seni Basbakanlik pozisyonuna tasimis. Bu ne vefasizlik. Insan Allah’tan korkar ya? Allah’tan korkar. Simdi görecegiz. Su listeler hazirlanirken nasil pespaye hale geleceklerini de görecegiz. Cenabi hak adili mutlaktir. Mutlaka adalet tokatini atacaktir. Vefasizligin samari, yiyecekler bunlar’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile