Azerbaycan Türklere sevdalı falan değil

Azerbaycan Türklere sevdalı falan değil

TBMM'de bugün Yurdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Tasarısı görüşüldü.

Görüşmeler sırasında söz alan BDP Milletvekili Sırrı Sakık, tasarıya çok sıcak bakmadıklarını belirterek, "Baştan beri bizim eleştirilerimiz, bir taraftan demokratik açılım, bir taraftan bir çok kimliklerin kabulüyle ilgili adımların atılması gerekirken veta bu konuda çabalar olurken yeniden Türkler Başkanlığı diye bir başkanlığın kurulmasını çok şık bulmadığımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Bu tasarının özellikle AK Parti ve MHP'nin gelecek seçimlerle ilgili yaptığı bir yatırım olduğunu düşündüklerini belirten Sakık, "Eğer gerçekten niyetiniz yurtdışında yaşayan kardeşlerimizin temel sorunlarıyla ilgilenmekse, ilk önce evimizin önündeki çöpleri toplamalıyız" dedi.

AZERİLER TÜRKLER GELSİN KARABAĞI ALSIN NİYETİNDELER

Konuşmasında Azerbaycan'a gittiği sırada edindiği gözlemler sonucu vardığı kanıyı anlatan Sakık, Azerilerin aslında Türklere olan bir sevdalarının olmadığını tek niyetlerinin Türkler'in karabağa girerek Karabağı almaları olduğunu öne sürdü.

Bu tür ilişkiler ve bu tür talepler varken hangi konuda bir birliktelik oluşacağını merak ettiğini vurgulayan Sakık, "Bu ülkenin Kürtleri, Ermenileri, Arapları, Süryanileri ne yapacak? Türkiye'nin bu oluşumdan biran önce kaçınması gerekir" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile