Aziziye Belediyesi, köy ortamında yaşayanlara 'kentlilik' bilincini kazandıracak

Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, nüfusunun yüzde 20'si kırsalda yaşayan ilçede köylülük kültürü ile yaşayanlara 'kentlilik' bilincini ka

Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, nüfusunun yüzde 20'si kırsalda yaşayan ilçede köylülük kültürü ile yaşayanlara 'kentlilik' bilincini kazandıracak.

Termal turizmde ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi olma iddiasındaki Aziziye Belediyesi, sosyo-ekonomik- kültürel değişim için çalışmalara başladı. Belediye bu amaçla 'Kent Yaşamı Bilincini Geliştirme' projesi başlattı. 100 bin nüfuslu ilçede 12 bin kişi resmi olarak mahalle statüsünde olmasına rağmen fiilen köy olan yerleşim birimlerinde yaşıyor. Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçe genelinde 'köylülük' kültürünü ortadan kaldırarak sosyal sorumluluk üstlenen, aidiyet bilinci yüksek, eğitimli, kültürel ve dinamik bir ekonomik yapı oluşturmak istediklerini belirtti. Bu amaçla Aziziye Kaymakamlığı, Atatürk Üniversitesi, Aziziye Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Kent Yaşamı' bilincini geliştirme projesinde ortak çalışacağına vurgu yapan Başkan Cengiz, ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarına ağırlık vereceklerini anlattı. Cengiz, ilçeye ve sorunlarına sahip çıkma yolunda ortak bilinç oluşturmak, hemşehrilik ruhunu diriltmek, çevre sorunlarına daha duyarlı, katılımcı bir kültür oluşturmayı hedeflediklerine dikkat çekti.

Şehir kültürünü hakim kılmak ve bunu yaşanabilir bir kültüre çevirmeyi amaç edindiklerine değinen Fatih Cengiz, "Aziziye'de yaşayan vatandaşlar olarak ilçemize sahip çıkmak, olumlu katkılar sağlamak, çevresiyle, havasıyla, fiziki görünüşüyle, sosyal ve ekonomik şartlarıyla, kültürel ve sanatsal yönleriyle yaşanabilir bir ilçe ortaya çıkartmak istiyoruz. Kentlilik bilincini ve kentte yaşama sorumluluğunu öncelikle yetişkinlere anlatıp, onlar aracılığıyla da gençlere ve çocuklara anlatmak istiyoruz." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile