Bagislanan Kitaplar Cezaevlerine Kütüphane Olacak

Bagislanan Kitaplar Cezaevlerine Kütüphane Olacak

Samsun Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan organize edilen "Kitap Iyilestirir" sloganli kitap bagis kampanyasi ile Samsun’daki 3 cezaevine yeni kütüphane kurulacak.

Adalet Bakanligi ile Kültür ve Turizm Bakanligi arasinda imzalanan protokol ile cezaevlerine kütüphane kurulmasi kararlastirildi. Samsun’da da Kavak ilçesinde yeni yapilan cezaevi yerleskesindeki 3 cezaevine kütüphane yapmak için Samsun Cumhuriyet Bassavciligi öncülügünde kitap bagis kampanyasi düzenledi.

Samsun Adliyesi’nde yapilan törenle birlikte ilk kitaplar protokol üyeleri tarafindan bagislandi.

Kampanyaya ilk kitap bagisini yaparak destek olan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, “Amacimiz okuma sevgisini kazandirmak. Bu kampanyanin haricinde cezaevlerindeki hükümlülerin hayata daha iyi hazirlanma, egitim, is ve meslek kazandirma konularinda neleri daha iyi yapabiliriz, neler yapmaliyiz adi altinda bir koordinasyon toplantisi yapacagiz. Bu alandaki çalismalari daha da arttirmak istiyoruz. Kitap bagislama kampanyasi da çok önemli. Hayirli olmasini diliyorum” dedi.



“Cezaevleri sadece ceza çekme yerleri degil”

Kütüphaneler ile mahkumlari rehabilite edebileceklerini ifade eden Samsun Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç, “Kavak’ta yeni cezaevi yerleskesi olusturuldu. S tipi, açik ve çocuk cezaevi olmak üzere 3 cezaevimiz var. Bu 3 cezaevinin de henüz kütüphanesi yok. Kampanyamizdan elde edecegimiz kitaplar ile oralarda kütüphaneler olusturacagiz. Kitap bagis kampanyamiz bugün itibariyle basladi.

Kampanya 1 ay sürecek. Herkesi kitap bagisinda bulunmaya davet ediyorum. Bizim modern ceza adalet anlayisinda cezaevleri sadece ceza çekme yeri degil ayni zamanda rehabilitasyon merkezleridir. Cezaevlerindeki hükümlü kardeslerimizi iyilestirme programlarimiz var. Biz en iyi ilacin kitap olduguna inaniyoruz. Bu nedenle de bu kampanyayi önemsiyoruz” diye konustu.

Kitap bagis kampanyasi 1 ay boyunca devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile