Baharin Gelmesiyle Birlikte Pamukkale'de Yogunluk Basladi

Baharin Gelmesiyle Birlikte Pamukkale'de Yogunluk Basladi

UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’nde yer alan, termal sulari ve tarihi zenginligiyle dikkat çeken beyaz cennet Pamukkale, baharin gelmesiyle birlikte ziyaretçi sayisini artirarak turistlerin ilgi odagi oldu.



‘Beyaz Cennet’ olarak da bilinen ve UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’nde yer alan Pamukkale’ye havalarin isinmasiyla beraber bahar geldi. Hava sicakliklarinin artmasini firsat bilen yerli ve yabanci turistler travertenlere kendilerini atarak doyasiya vakit geçirdi. Bahar tatili için Pamukkale’yi tercih eden vatandaslar, güzelligi ile görenleri cezbeden bembeyaz travertenlerin üzerinde ve Hierapolis Antik Kentinin essiz dogasinda gezintinin tadini çikardi. Senlenen Pamukkale’yi bahar ayinda ise en çok tercih eden Uzak Dogu’dan gelen turistler oldu. Ayrica, kisin en çok 4 mevsim 36 derece olan termal suyu ile ilgili odagi olan Pamukkale, bu sene içinde ise hedefi en üst seviyede tutarak ziyaretçi sayisini katlamayi hedefliyor.

“Beyazlik gerçekten muazzam”

Herkesin görmesi gerektigini söyleyen Nuri Altintepe, “Hava güzel ve bugünü bos geçirmeyelim diye buraya geldik. Burada vakit güzel ve eglenceli geçiyor. Herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. Burasi devamli kalabalik. Beyazlik gerçekten muazzam ve yerli ile yabanci turistler ragbet gösteriyor” dedi.

Ege turuna çikan Erdem Karakas ise “Ankara’da geldim. Degisik olsun diye burayi tercih ettik. Insallah Ege Bölgesi’ni güzelce dolasacagiz. Ailemle beraber keyifli bir gün geçiyoruz. Yogunluk tabi yavas yavas artiyor. Sabah sakindi ama ögleye dogru kalabaliklasti” diye konustu.



"Nisan ayinda büyük bir patlamada bekliyoruz"

Genellikle günü birlik gelindigini ifade eden Pamukkale Turizm Dernegi eski Baskani Nurettin Koçak, “Burasi pandemiye ve kis olmasina ragmen yogun misafir agirladi. Soguk havaya ragmen buranin suyu 36 derece sicakliginda ve vücut isisina esit oldugundan dolayi sagliga da faydali. Tabi 100 kilometre ilerde bulunan Karahayit sulari da sifali oldugu için ziyaretçi sayisi çok oluyor. Burasi tarihi, cografi ve birçok güzel özellikleriyle adindan söz ettiren önemli bir yerdir. Avrupa’da bulunanlar daha çok Pamukkale’ye günü birlik gelip gidiyor. Uzak Dogu’dan gelen çok fazla misafir oluyor. Pakistan ve Hindistan gibi Uzak Dogu Ülkelerinden gelenlerin sayisi çok fazla. Burasi günden güne senlenecek ve bunun isaretini de veriyor. Nisan ayinda büyük bir patlamada bekliyoruz” dedi.



Is için Denizli’ye gelen Müslüm Kendirci, “Gaziantep’ten buraya is için geldim. Gelmisken burayi da görmek istedim. Tabi burasi bizim geçmisimiz ve güzel bir görselimiz. Bizim için Pamukkale çok degerli. Bu güzelligi görmek için defalarca gelinebilir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile