Bakan Bilgin, AFAD Ve Il Özel Idareleri Çalisanlari Toplu Is Sözlesmesi Imza Töreni'nde Konustu Açiklamasi

'Bu yil sonunda Türkiye yüzde 10 civarinda büyüyecek. Iddiali bir sey söylüyorum. Türkiye'nin bu büyüme gücü nereden geliyor, üretiminden geliyor. Türkiye, çelik, cevher üretiyor, otomotiv sanayinde çok önemli üretimler gerçeklestiriyor. Her sektörde inanilmaz üretim öyküleri yaziyor' 'Türkiye'nin düsmanlari, terör örgütleri, terör örgütlerinin arkasinda olan diger Türkiye düsmanlari, uluslararasi çevreler sunu bilsinler; Türkiye'nin yolunu kesemeyecekler. Türkiye çalisanlariyla, isçileriyle, sosyal devletiyle birlikte ekonomisini gelistirerek gelecege yürüyüsünü devam ettirecektir'

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, "Bu yil sonunda Türkiye yüzde 10 civarinda büyüyecek. Iddiali bir sey söylüyorum. Türkiye'nin bu büyüme gücü nereden geliyor, üretiminden geliyor." dedi.

Bakan Bilgin, Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi'nda (AFAD) düzenlenen "AFAD ve Il Özel Idareleri Çalisanlari Toplu Is Sözlesmesi Imza Töreni"ne katildi.

Içisleri Bakanliginin tüm afetlerde Türk halkinin yaninda olduguna, vatandaslarin yarasini sardigina isaret eden Bilgin, Bakan Soylu'yu söz konusu çalismalardan dolayi tebrik etti.

Bilgin, Türkiye'nin imzalanan ilk toplu sözlesmesinden bugüne bir kiyaslama yapildiginda en basarili toplu sözlesmenin gerçeklestirildigini ve bunda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in çalisanlarin yaninda durmasinin, verdigi destegin çok önemli oldugunu vurgulayarak, hem isçiler hem de memurlarin yapilan toplu sözlesmelerle çok genis kazanimlar elde ettigini söyledi.

- "Bütün Akdeniz'i Türklere kapatmak istiyorlar"

Bakan Bilgin, "G7" olarak tanimlanan dünyanin en zengin 7 ülkesinin Kovid-19 salginiyla mücadelede yasadigi sikintilara, insanlarin tedavi olacak yer bulamadiklarina isaret ederek, Türkiye'nin bütün saglik sistemiyle örnek olacak bir basari sergiledigini, bununla ne kadar gurur duyulsa az oldugunu belirtti.

Türkiye'nin cografyasinda verdigi mücadeleye de dikkati çeken Bilgin, Türklerin yaklasik 600 yildir var oldugu Akdeniz'den, İçel Limani'ndan, Antalya'dan sökülüp atilmak istenildigini dile getirdi.

Bilgin, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bize sadece sahillerde girebilecegimiz, denizlerde yüzebilecek bir alan birakip onun disinda bütün Akdeniz'i Türklere kapatmak istiyorlar. Sadece orasi mi? akrabalik, tarihsel, kültürel iliskilerimizin oldugu Libya'dan, Cezayir'den, Tunus'tan, Suriye'den, her taraftan Türkiye'yi yok etmek, kusatmak istiyorlar. Kim üstelik, Akdeniz ile hiç alakasi olmayan Fransa, ABD, bütün uluslararasi güç merkezleri Türkleri bu cografyada adeta çember altina almak istiyorlar ve Türkiye Cumhuriyeti bunlara karsi mücadele ediyor. Bu mücadelede Türkiye asla geri adim atmiyor, kendi hukukunu, haklarini, sadece kendi haklarini degil bu cografyanin insanlarinin haklarini savunarak dimdik ayakta duruyor.

Türkiye, tipki geçtigimiz yüzyilin basinda Gazi Mustafa Kemal Pasa'nin verdigi bagimsizlik mücadelesinden sonra kurdugu Cumhuriyetin bagimsizligini bugün de sürdürme kararliligini cografyanin her yerinde gösteriyor."

Bilgin, Azerbaycan'in isgal altindaki topraklarinin nasil kurtarildigina bütün dünyanin sahit oldugunu söyledi.

- "Dünyada bu kadar genis saglik hizmeti veren baska bir ülke zor gösterilir"

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Bilgin, toplu sözlesmelerin de bu zor sartlar içinde yapildigini belirterek, Türkiye'nin, sosyal devlet ilkesine sahip çikan, onu pratige geçiren demokratik bir ülke oldugunun altini çizdi.

"Dünyada bu kadar genis saglik hizmeti veren ve bunu kamusal bir hizmet olarak kabul eden baska bir ülke zor gösterilir." diyen Bilgin, ABD'de ve birçok ülkede insanlarin parasi yoksa saglik hizmeti alamadigini, Avrupa'nin sosyal demokrasi sistemlerinin büyük bir çöküs yasadigini ifade etti.

- "Yil sonunda Türkiye yüzde 10 civarinda büyüyecek"

Türkiye'nin ekonomisiyle de hizla büyüdügüne dikkati çeken Bilgin, su degerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye, ilk çeyrekte yüzde 7,2, ikinci çeyrekte yüzde 21,7 büyüdü. Efendim 'baz etkisiymis', birtakim adamlar birtakim hikayeler yazmaya çalisiyorlar. Bu olayi küçültmek için ugrasiyorlar. Sözüm ona bunlar içinde iktisatçilar da var. Evet baz etkisi vardir ama baz etkisini nasil hesap edecekler. Ben onlara simdiden buradan söylüyorum, bu yil sonunda Türkiye yüzde 10 civarinda büyüyecek. Iddiali bir sey söylüyorum. Türkiye'nin bu büyüme gücü nereden geliyor, üretiminden geliyor. Türkiye, çelik, cevher üretiyor, otomotiv sanayinde çok önemli üretimler gerçeklestiriyor. Her sektörde inanilmaz üretim öyküleri yaziyor."

"Türkiye büyümüyor, büyüyor da bizim cebimize yansiyor mu?" seklindeki elestirilere isaret eden Bilgin, "Yansiyor. Türkiye'nin isçilerinin cebine, saglik sistemine, tüketim tarzina, egitimine yansiyor. Türkiye, çok sükür birçok sorunla bas ederek, bu sorunlari asarak yoluna devam ediyor." dedi.

- "Kamuda çalisan hiçbir isçi artik asgari ücretle çalismiyor"

Bakan Bilgin, Türkiye'nin üretim gücünün en önemli göstergesinin ihracat oldugunu ve 200 milyar dolari asan bir ihracatin gerçeklestirildigini söyledi.

Türkiye'nin gücüne, isçisinin emegine güvenip inandiklarini vurgulayan Bilgin, sosyal devletin de ürettigi refahi çalisanlariyla paylasarak daha fazla güçlenecegini dile getirdi.

Bilgin, "Biz bugün gururla, alnimiz ak çikip sizlerle bu sözlesmeyle en düsük ücret alan isçilere 400 lira seyyanen zam yaptiysak bu gücümüzden alarak bunu yaptik. Kamuda çalisan hiçbir isçi artik asgari ücretle çalismiyor. Bu bizim yaptigimiz sözlesmenin neticesi, 4 bin 100 liranin üzerine çikardik. Asgari ücreti fiilen oraya çikardik. Dolayisiyla diger artirimlari, yüzdeleri, vesaire hesap ettigimiz zaman yaklasik yüzde 35'in üzerinde bir artis oranina ulastik." diye konustu.

- "Türkiye'nin yolunu kesemeyecekler"

Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde kapilarini güzel bir gelecege açacagini ifade eden Bilgin, Türkiye'nin düsmanlarinin bos durmadigini söyledi.

Bakan Bilgin, terör örgütlerinin, kendi iradeleri olmayan yabanci istihbarat servislerinin uzantisi cinayet örgütleri oldugunu belirterek sunlari kaydetti:

"Bu cografyada hiçbir istihbarat örgütüne dayanmadan hiçbir terör örgütü bir hafta bile yasayamaz. Dolayisiyla Türkiye'ye yönelen 'PKK/PYD' dedigimiz yapi, Amerikan istihbarat örgütünün, Suriye'deki Amerikan garnizonundan para alan kiralik elemanlara dönüsmüslerdir. Bunu herkes biliyor artik.

Dolayisiyla ortada PKK bilmem ne, bunlar sahte isimler. Bunlar, bunlari kamufle etmek, birtakim insanlari aldatmak için kullanilan isimler. Türkiye'nin düsmanlari, terör örgütleri, terör örgütlerinin arkasinda olan diger Türkiye düsmanlari, uluslararasi çevreler sunu bilsinler; Türkiye'nin yolunu kesemeyecekler. Türkiye çalisanlariyla, isçileriyle, sosyal devletiyle birlikte ekonomisini gelistirerek gelecege yürüyüsünü devam ettirecektir."

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Bilgin, toplu is sözlesmesinin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Törende, AFAD Baskani Yunus Sezer, Türk Agir Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu Isverenleri Sendikasi (TÜHIS) Genel Sekreteri Adnan Çiçek, Türkiye Yol-Is Sendikasi Genel Baskani Ramazan Agir da birer konusma yapti.

Konusmalarin ardindan toplu is sözlesmesi imzalandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile