Bakan Ersoy Açiklamasi 'Yetismis Bir Insandan Daha Degerli Bir Varliginiz Bir Kazanciniz Olamaz'

Bakan Ersoy Açiklamasi 'Yetismis Bir Insandan Daha Degerli Bir Varliginiz Bir Kazanciniz Olamaz'

Türkiye Mezunlari Forumu’nda konusan Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, “Fikri ya da fiili üretimde devamlilik ve gelismenin kilidini, kendinden sonra gelecek nesilleri yetistiren insanlar açmistir ve açmaya devam etmektedir. Dolayisiyla yetismis bir insandan daha degerli bir varliginiz, bir kazanciniz olamaz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaskanligi himayesinde ve Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi tarafindan gerçeklestirilen “Türkiye Mezunlari Forumu”na katildi.

Istanbul’da gerçeklestirilen forumun açilis konusmasini yapan Bakan Ersoy, Türkiye mezunlarini agirlamanin oldukça gurur verici oldugunu belirterek; “Içtenlikle ifade etmek isterim ki 60 farkli ülkeden hayatlarina dokundugumuz 200 mezunumuzu, alanlarinda uzman bireyler olarak ve artik onlarin nice hayatlara dokunduklarini bilerek burada agirliyor olmak bizler için büyük bir mutluluk ve gurur vesilesidir. Sizler dünyanin 184 ülkesine yayilmis, 150 bini askin üyesi olan büyük bir ailenin bireylerisiniz. Bu aile 30 ülkede 34 Türkiye Mezunlari Dernegi ile ortak kimligini ortaya koymus; 2013 yilindan bugüne kadar 60 ülkede düzenledigimiz 122 mezun bulusmasiyla, gönül baglarinin zamana yenilmedigini göstermistir” dedi.



“Yeni hayat mücadeleniz boyunca, elimizden geldigince sizlerin yaninda olmaya devam ettik”

Bakan Ersoy çesitli ülkelerden gelip Türkiye’de okul hayatlarini tamamlayan mezunlar ile sürekli irtibatta olduklarini belirterek, “Okul siralarindan baslayip mezuniyet sonrasinda atildiginizin yeni hayat mücadeleniz boyunca, elimizden geldigince sizlerin yaninda olmaya devam ettik, ediyoruz. Bu çati altinda bulusmamiza vesile olan Türkiye Mezunlari Forumu ve Türkiye Mezun Ödülleri’nden tutunuzda Akademik Tesvik Programi, Potansiyel Mezun Çalismalari ve Türkiye Mezunlari Proje Destek Programina kadar hedeflerinize ulasmaniz, yolunuzu çizmeniz ve belirlediginiz yönde yürüyebilmeniz için imkânlar sunduk. Kurdugumuz baglari, güven ve birliktelik duygularini devamli kilmak adina daima takipte ve irtibatta olduk. Türkiye Mezunlari Akademisi, Türkiye Mezun Dernekleri Kapasite Gelistirme Programlari ile Türkiye Mezunu Is Insanlari - Türk Is Dünyasi Bulusmalari gibi uygulama ve etkinlikleri bu dogrultuda düzenledik ve düzenlemeyi sürdürüyoruz” dedi.



“Yetismis bir insandan daha degerli bir varliginiz olamaz”

Bakan Ersoy yetismis bir insandan daha büyük bir kazancin olamayacagini belirterek, “Fikri ya da fiili üretimde devamlilik ve gelismenin kilidini, kendinden sonra gelecek nesilleri yetistiren insanlar açmistir ve açmaya devam etmektedir. Dolayisiyla yetismis bir insandan daha degerli bir varliginiz, bir kazanciniz olamaz. Kendi hayatinin kontrolünü eline almasini saglamakla bir insanin; ülkesi ve milleti için çalisacak bir insani yetistirmekle de cografyanin yarinlarini degistirebilirsiniz. En güzeli de bu degisimin o insanlarin, o ülkenin vatandaslarinin özgür iradesinin sonucu olmasidir. Iste egitim bunu mümkün kilan güçtür. Özgürlük budur, esitlik budur ve adil bir dünya bu temel üzerinde yükselir. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan, ’Dünya Besten Büyüktür’ söylemiyle vicdanin ve adil bir dünyanin sesi olmustur. Insani, çocuklari ve gençleri her seyin üstünde tutmus; mücadele hayatini her seyden önce onlara adamis, onlar için vakfetmistir. Bugün de himayelerinde bu güzel birlikteligi gerçeklestirmis olduk. Zat-i alilerine sahsim ve bütün Türkiye mezunlarimiz adina sükranlarimi arz ediyorum. YTB Baskanimiz Abdullah Eren’in sahsinda bütün mesai arkadaslarima, kurum ve kuruluslarimizin çok kiymetli yöneticilerine, bugün bu foruma katilim gösteren Türkiye mezunlarimiza ayri ayri tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile