Bakan Isikhan'dan BTSO'nun Nitelikli Istihdam Odakli Projelerine Tam Not

Bakan Isikhan'dan BTSO'nun Nitelikli Istihdam Odakli Projelerine Tam Not

Bursa is dünyasini küresel ekonomideki dönüsüme hazirlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi’nin nitelikli istihdama dönük projeleri Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Prof. Dr. Vedat Isikhan’dan tam not aldi. Ziyaret ettigi BTSO Egitim ve Teknoloji Kampüsü’ne hayranligini dile getiren Bakan Isikhan, “Bursa, mesleki egitimde öncü durumda. Burada gençlerimize inanilmaz bir egitim veriliyor” dedi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Prof. Dr. Vedat Isikhan, Vali Mahmut Demirtas, AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan ve beraberindeki heyetle birlikte BTSO’nun DOSAB’da bulunan BTSO Egitim ve Teknoloji Kampüsü’nü ziyaret etti. Vedat Isikhan, BTSO Baskan Yardimcisi Ismail Kus, BTSO Yönetim Kurulu üyeleri Muhsin Koçaslan, Abidin Sakir Özen ve Meclis Baskan Yardimcisi Metin Senyurt’un ev sahipligi yaptigi ziyarette, BUTEKOM, BUTGEM, BTSO MESYEB, Mutfak Akademi, Enerji Verimliligi Merkezi, Bursa Model Fabrika ve Yeni Nesil Araç Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Isikhan, ilk defa böylesine genis bir merkezi inceleme firsati buldugunu söyledi.

Tüm Türkiye için örnek alinabilecek bir kampüsle karsilastiklarini ifade eden Isikhan, “Gençlerimizin meslek edindirme sürecine böyle bir ortam hazirladiklari için basta BTSO yönetimi olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Bundan daha güzel bir isbirligi olamaz”

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Prof. Dr. Vedat Isikhan, BTSO’nun sanayiden hizmet sektörüne kadar tüm isletmelerin ihtiyaçlari dogrultusunda nitelikli bir platform olusturdugunu belirterek, “Bursa, mesleki egitim konusunda öncü durumda. Günümüzün en son uygulamasi olan elektrikli mekanik araçlarin üretimi dahil gençlerimize inanilmaz bir egitim veriliyor. Bursa’yi bu noktada çok basarili buluyoruz. Gençlerimizi istihdama kazandirma noktasinda her zaman destekçileri olacagiz. Farkli sehirlerimizin ticaret ve sanayi odalarina bu tür merkezler kurmalarini siddetle tavsiye ediyorum. Çünkü özel ihtiyaç duydugu nitelikli personeli kendisi egitiyor, yönetiyor ve istihdama kazandiriyor. Bundan daha güzel bir is birligi olamaz. Biz de bakanlik olarak hem ISKUR hem de SGK araciligiyla isverenlerimizi ve ticaret ve sanayi odalarimizi desteklemeye devam edecegiz” diye konustu.

Is sagligi ve güvenligi tedbirlerine tam not

Is sagligi ve güvenligi konusunun kendileri için çok önemli oldugunun altini çizen Vedat Isikhan, “Üzerinde hassasiyetle durdugumuz konuda BTSO Egitim ve Teknoloji Kampüsü bünyesinde faaliyet gösteren merkezlerimizin de kurallara fazlasiyla uydugunu gördük. Gençlerimiz, çocuklarimiz bizim her seyimiz. Kullanilan giyim malzemeleri, alinan tedbirler, araç ve gereçler kontrolü saglamak için gayet yeterli. Merkezlerimizin aldigi bu tedbirleri görmek bizleri çok mutlu etti. Bu sekilde çalismaya devam ettigimiz zaman Türkiye Yüzyili’nin en iyi noktasina ulasacagimizi ümit ediyorum” dedi.

“Insana yatirim önceligimiz olmaya devam edecek”

BTSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ismail Kus, BTSO Egitim ve Teknoloji Kampüsü bünyesindeki projelere iliskin Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Prof. Dr. Vedat Isikhan ve beraberindeki heyete bilgi verdi. Küresel ticarette önemli bir degisim ve dönüsüm yasandigini belirten Ismail Kus, “Beseri sermaye, en önemli gücümüz. Insan kaynagimizin niteliklerini yeni ekonomiye göre gelistirmek zorundayiz. BTSO olarak gerçeklestirdigimiz tüm projelerde üyelerimizi ve çalisanlarimizi yeni rekabet sartlarina hazirlamak istiyoruz. Bu kapsamda son 11 yilda çok önemli projeleri hayata geçirdik. Gerek sanayicimizin gerekse de hizmet sektörümüzün talepleri dogrultusunda gerçeklestirdigimiz istihdam projelerinin Sayin Bakanimiz tarafindan da takdir görmesinden mutluyuz. Bakanligimizin öncülügünde nitelikli istihdam ve katma degerli üretime güç katan vizyon projelerimize bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da hiz kesmeden devam edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile