Bakan Karaismailoglu Yeni Tokat Havalimani Insaatinda Inceleme Yapti Açiklamasi

'Bütün uçaklar inebilecek bir havalimani pistine sahip oldu. Havalimani terminalimiz de 16 bin metrekare büyüklügünde. Yil sonu itibariyla da dört basi mamur Tokat Havalimani'ni hizmete alma dogrultusunda hummali bir çalisma var' 'Bir taraftan dünyanin en büyük teknolojik islerini yaparken bir taraftan da tarihimize, kültürümüze sahip çikip yüzyillar boyu hizmet vermis eserlerimizi de yeniden hayata kazandiriyoruz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, yapim çalismalari süren yeni Tokat Havalimani'nin bütün uçaklarin inebilecegi bir havalimani pistine sahip oldugunu belirterek, "Havalimani terminalimiz de 16 bin metrekare büyüklügünde. Yil sonu itibariyla da dört basi mamur Tokat Havalimani'ni hizmete alma dogrultusunda hummali bir çalisma var." dedi.

Karaismailoglu, yeni Tokat Havalimani insaati incelemesinin ardindan yaptigi açiklamada, Istanbul'da Özdemir Bayraktar'in cenaze namazina katildigini belirterek, Bayraktar'a Allah'tan rahmet, yakinlarina bassagligi diledi.

Havacilik alaninda yapacaklari katkilarla onun izinden gideceklerini dile getiren Karaismailoglu, "Tokat'ta bir dizi incelemelerde bulunacagiz. Bakanlik olarak Türkiye'nin her bir kösesinde çok önemli, kiymetli islerimiz var. Hayatin, yasamin oldugu her bölgede variz, her noktada variz. Bütün amacimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaslarinin yasam kalitesini iyilestirmek, onlarin yasamina konfor katmak, ulasim ihtiyaçlarini gidermek." ifadelerini kullandi.

Karaismailoglu, Tokat Havalimani'nin hizmete girmesine sayili günler kaldigini dile getirerek, "Altyapi islerinin tamamini bitirdik. 60 metre genisliginde 2 bin 700 metre uzunlugunda bir piste sahip. Bütün uçaklar inebilecek bir havalimani pistine sahip oldu. Havalimani terminalimiz de 16 bin metrekare büyüklügünde. Yil sonu itibariyla da dört basi mamur Tokat Havalimanini hizmete alma dogrultusunda hummali bir çalisma var. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde bütün ülkemizde biliyorsunuz hava yollarini halkin yollari yaptik. 26 olan havalimanini 56'ya çikardik. Devam eden havalimanlarimizla birlikte havalimani sayimizi 61'e çikartacagiz 2023 yilina kadar." diye konustu.

Ulasimin her alaninda çok kiymetli isler yaptiklarini vurgulayan Bakan Karaismailoglu, " Tokat'ta Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin yapmis oldugu hizmetleri ve devam etmekte olan projelerle ilgili de genis katilimla toplantilarimizi yapacagiz. Devam eden projelerimizi hizlandirip bir an önce bitirilmesi için talimatlarimizi verecegiz. Gelen talepleri ve ihtiyaçlari da degerlendirme imkani bulacagiz. Tokat'in en önemli projelerinden biri de Tokat-Niksar yolunda da santiyede incelemelerde bulunacagiz. Projemizin bir an önce bitirilmesi için arkadaslarimizla istisarelerde bulunacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Geçen yil Tokat'i ziyaretinde tarihi Hidirlik Köprüsü'nün restorasyon ihtiyaci olduguna karar verdiklerini animsatan Karaismailoglu, köprünün restorasyonunu gerçeklestirmenin ve hizmete açmanin sevincini yasadiklarini söyledi.

Dünyanin en gelismis teknolojilerini kullandiklarini ifade eden Bakan Karaismailoglu, "Dünyanin gipta ile baktigi degerli, büyük projeleri yaparken bir taraftan da tarihimize, kültürümüze sahip çikiyoruz. Tarihi köprülerin onarim isi Karayollari Genel Müdürlügü sorumlulugunda bulunan çok kiymetli islerden bir tanesi. Simdiye kadar 300'ün üzerindeki tarihi köprüyü restore ederek tekrar hayata kazandirdik. Su an da envanterimizde 800 tane daha köprü var. Projeleri ve imalatlari devam eden yine tarihi köprülerimiz var. Insallah bunlari da aslina uygun olarak restore ederek Türkiye'nin tarihine ve kültürüne zenginlik olarak katacagiz. Bir taraftan dünyanin en büyük teknolojik islerini yaparken bir taraftan da tarihimize, kültürümüze sahip çikip yüzyillar boyu hizmet vermis eserlerimizi de yeniden hayata kazandiriyoruz."

Bakan Karaismailoglu'na incelemeleri sirasinda Tokat Valisi Ozan Balci, AK Parti Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan, Yusuf Beyazit, Belediye Baskani Eyüp Eroglu, AK Parti Tokat Il Baskani Cüneyt Aldemir ve partililer eslik etti.

- Tokat Havalimani

Tokat'ta 1995 yilinda yapilan ve 2001'de uçuslara kapatilan havalimani 2006 senesinde uçuslara tekrar açildi. 2008 yilinda ara verilen uçuslar 2010'da yeniden basladi. 2017 yilinin nisan ayinda ise küçük gövdeli uçaga sahip sirketin iflasinin ardindan havalimani tarifeli uçuslara kapatildi.

"Pistinin boyu kisa ve yönü egri oldugu" yönündeki haberlerle önceki yillarda gündeme gelen havalimanina pist ve altyapi sorunlari nedeniyle orta ve büyük gövdeli uçaklar inis yapamiyor, özellikle sisli günlerde seferler iptal ediliyordu. Havalimani yakinlarindaki Küçükbaglar köyünün minaresi de uçus güvenligi açisindan risk olusturdugu gerekçesiyle 2008 yilinda kisaltilmisti.

Mevcut havalimaninin uçus güvenligi açisindan risk olusturmasi nedeniyle kentte 2018 yilinda yeni havalimani insaati basladi. Yapilan çalismalarla insaati büyük ölçüde tamamlanan yeni havalimani modern bir yapiya sahip olacak. Büyük gövdeli uçaklar ve kargo uçaklarinin da inis yapabilecegi, 7 uçak park kapasiteli apronu bulunan, 2 bin 700 metre pist uzunluguyla yeni havalimani uluslararasi uçuslara da elverisli olacak.

Son yillarda seferlerin durmasi üzerine Tokat'ta yasayanlar çevre illere gitmek zorunda kaliyor, özellikle Sivas Nuri Demirag Havalimani’ni kullaniyordu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile