Bakan Kurum açıkladı! İlk anahtar teslim 19 Ağustos'ta!

Bakan Kurum açıkladı! İlk anahtar teslim 19 Ağustos'ta!

İstanbul'un Esenler ilçesinde 60 bin konutla Türkiye'nin en büyük kentsel dömüşüm projlerinden biri yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, proje kapsamında 2 bin 30 konut ve 78 dükkanın teslim aşamasında olduğunu belirterek ilk anahtar teslimin 19 Ağustos'ta gerçekeleşeceğini duyurdu.

İstanbul Esenler'de Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü yapılıyor. Yaklaşık 60 bin konutluk projenin ilk etabı tamamlandı. 2009'dan itibaren Esenler'de yaklaşık 100 bine yakın konutun dönüştürülmesi kararı alındı. Şimdiye kadar 57 bin konut dönüştürüldü.

HAK SAHİPLERİNE TÖRENLE TESLİM EDİLECEK

Kentsel dönüşüm ile çevre düzenlemesi sosyal alan ve otoparkları ile özgün bir mahalle oluşturulmuş oldu. Cuma günü Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle 2 bin 108 konut hak sahiplerine teslim edilecek.

Bakan Kurum açıkladı! İlk anahtar teslim 19 Ağustos'ta!

BAKAN KURUM DETAYLARI PAYLAŞTI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum proje hakkındaki detayları sosyal medya hesabından paylaştı. Depreme karşı en önemli gücün kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, Esenler'ki 60 bin konutlu projede 2 bin 30 konut ve 78 konutun teslim aşamasında olduğunu belirtti. Bakan Kurum'un paylaşımında her vatandaşa 15 metrekare yeşil alan ve 30 metrekare donatı alanı sağlandığı ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile