Bakan Kurum Açiklamasi '20 Yilda 2.5 Milyon Konut Yapip Teslim Ettik'

Bakan Kurum Açiklamasi '20 Yilda 2.5 Milyon Konut Yapip Teslim Ettik'

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Türkiye’nin her yerinde ’kentsel dönüsüm’ dediklerini ve sosyal konutlarla birlikte son 20 yilda 2.5 milyon konutu yapip vatandaslara teslim ettiklerini söyledi.



Bakan Kurum, İçel’de Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katildigi 3.2 milyar lira tutarindaki 341 projenin toplu açilis töreni öncesi yaptigi konusmada, 10 bin yillik tarihi ile insanligin en eski sehirlerinden, tarimin, turizmin ve ticaretin merkezi, Akdeniz’in essiz güzelliklerine sahip İçel’de olmaktan büyük mutluluk duydugunu ifade etti.



Cumhuriyet Alani’ndaki kalabaliga hitap eden Bakan Kurum, bugün İçel’de, içinde konutlarin, hükümet konaklarinin, alt yapi ve üst yapi projelerinin oldugu, 3.2 milyar liralik 341 projenin açilisini gerçeklestirdiklerini kaydeden Bakan Kurum, "2019 yerel seçimleri öncesinde, Cumhurbaskanimizin açiklamis oldugu 11 maddelik sehircilik manifestosu, sehirlerimiz için yeni bir dönemin baslangici oldu, bizlerin yol haritasi oldu ve milletimizle paylastigi, medeniyetimizi yasatan çevreye saygili sehirler hedefimizde, Cumhurbaskanimizin liderliginde kararlilikla yürüyoruz. Dünyada hiçbir ülkeye nasip olmamis bu tarihi ve dogal kadim sehirlerimize, medeniyet degerlerimize sahip çikiyor ve gelecegimizi emanet edecegimiz çocuklarimiza, yeniden ihya etmek, insa etmek üzere teslim ediyoruz" dedi.



"20 yilda 2.5 milyon konut yapip teslim ettik"

Türkiye’nin her yerinde ’kentsel dönüsüm’ dediklerini ve sosyal konutlarla birlikte, son 20 yilda 2.5 milyon konut yapip vatandaslara teslim ettiklerini vurgulayan Bakan Kurum, "İçel’de de kentsel dönüsüm en önemli önceligimiz ve Akdeniz ilçemizde Çay Mahallesi’nde TOKI eliyle 416 konut yapacagiz demistik. Camisi ile dükkanlariyla, ticaret merkezleriyle konutlarimizi insallah yil sonunda degerli kardeslerimize teslim edecegiz. Bugüne kadar İçel’de toplam yatirim degeri 2.5 milyar lirayi bulan 3 bin 900 sosyal konut projesi yaptik ve milletimizin hizmetine sunduk. Yine yatirim degeri 941 milyon olan 945 konumuzun insaati da hizla devam etmektedir. Bunun yaninda, tarimin sehri İçel için sulama projelerini bir bir hayata geçiriyoruz ve Tarim Orman Bakanligimiz ile birlikte bu projelerimizi de yürütüp, buradaki istihdami arttirmak, tarimla ilgili gelecegi arttirmak adina sulama projelerini çok ama çok önemsiyoruz. Her zaman oldugu gibi bugün de çiftçi kardeslerimizin yanindayiz ve olmaya da devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefi

Bunun yaninda yine Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan 81 ilde 81 milyon metrekare ’millet bahçesi projesi’ oldugunu hatirlatan Bakan Kurum, söyle devam etti: "Bu çerçevede tam 397 tane millet bahçesi projelendirildi, 101 tanesini de vatandaslarimizin hizmetine sunduk. İçel’de de 4 millet bahçesi yapiyoruz ve yesil alanlarimizi gençlerimize, kadinlarimiza, çocuklarimiza kazandiriyoruz. Biliyorsunuz 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde İçel Millet Bahçesi’ni açarak hizmete sunmustuk. Insallah yeni millet bahçelerini de yapip gençlerimize, çocuklarimiza armagan edecegiz. Simdi hizlica Mezitli ve Aydincik millet bahçelerini tamamlayacagiz ve İçel’de bunun disinda atik su aritmadan içme suyuna, sokak sagliklastirmadan enerji yatirimimiza kadar bir çok yatirimizi yapmaya devam edecegiz. Çesmeli Mahallesi’nde belediyelerimizin bu noktada talepleri vardi, bu talepleri de gerçeklestiriyoruz. Insallah İçel’i alt yapisi ile üst yapisi ile çok daha modern, çok daha yesil, çok daha saglam bir sehir haline getirecegiz. ’Bogazin altindan tren, köprünün üstünden yine tramvay geçmez. Akdeniz’den Kibris’a su gitmez’ diyerek bahane ve çözümsüzlük üreten zihniyete karsi, Cumhurbaskanligimizin liderliginde her zaman azimle çalistik, çalismaya devam ediyoruz. Allah’in izni, sizlerin destekleriyle gece gündüz hizmet etmeye devam edecegiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile