Bakan Kurum'dan Meclis'in Onayina Sunulmasi Planlanan Paris Iklim Anlasmasi'na Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Iklim degisikligiyle mücadele noktasinda atilacak bu tarihi adimin, ülkemize, milletimize ve dünyamiza hayirlar getirmesini temenni ediyorum' 'Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde iklim diplomasimiz basariyla yürütülmüs; uluslararasi platformda yüksek düzeyli diyalog öne çikarilmis, Türkiye'nin finansman ve teknoloji destekleri konusundaki hakli talepleri kararlilikla ifade edilmistir' 'Iklim degisikligiyle mücadelemizdeki kararliligimizi ve samimiyetimizi Paris Anlasmasini imzalayan ilk ülkelerden biri olarak ortaya koymustuk'.

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) onayina sunulmasi planlanan Paris Iklim Anlasmasi'na iliskin, "Iklim degisikligiyle mücadele noktasinda atilacak bu tarihi adimin, ülkemize, milletimize ve dünyamiza hayirlar getirmesini temenni ediyorum." ifadesini kullandi.

Bakan Kurum, Twitter'dan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Birlesmis Milletler (BM) Genel Kurul Salonu'nda BM'nin 76. Genel Kurulu görüsmelerinde katilimcilara hitaben yaptigi konusmasinda açikladigi, Paris Iklim Anlasmasi'nin Ekim ayinda Meclis'in onayina sunulmasina iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin, Cumhurbaskani Erdogan liderliginde, çocuklarin gelecegi adina tarihi bir adimi daha hayata geçirdigini belirten Kurum, "Cumhurbaskanimizin talimatlariyla Paris Iklim Anlasmasi'ni Ekim ayinda Gazi Meclisimizin onayina sunuyoruz. Hayirli ugurlu olsun. Dünyanin gelecegini, insanligin selametini ilgilendiren her konuda en ön sirada yer alan Türkiye, iklim degisikligiyle mücadele ve uyum politikalari noktasinda da gerek ulusal, gerekse uluslararasi arenada üzerine düsen sorumlulugu yerine getirmektedir. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde iklim diplomasimiz basariyla yürütülmüs; uluslararasi platformda yüksek düzeyli diyalog öne çikarilmis, Türkiye'nin finansman ve teknoloji destekleri konusundaki hakli talepleri kararlilikla ifade edilmistir." dedi.

Kurum, iklim degisikligiyle mücadelelerindeki kararlilik ve samimiyetlerini Paris Anlasmasi'ni imzalayan ilk ülkelerden biri olarak ortaya koyduklarini aktararak, sunlari kaydetti:

"Ülkemiz, bu mücadelesini atilacak yapici adimlara uygun sekilde ve ulusal katki beyani çerçevesinde sürdürmeye devam edecektir. Meclisimizce yürütülen Iklim Kanunu çalismalari, Sayin Emine Erdogan Hanimefendinin himayelerinde dünyaya örnek olan bir basariyla yayginlastirdigimiz Sifir Atik Projemiz ve tüm çevre yatirimlarimizla evlatlarimiza daha temiz bir dünya birakmak için çalisiyoruz.

Ortak evimiz dünyamizin ve dogamizin gelecegi için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz. Iklim degisikligiyle mücadele noktasinda atilacak bu tarihi adimin, ülkemize, milletimize ve dünyamiza hayirlar getirmesini temenni ediyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile