Bakan ve Başkan, Kocaeli`nin Dev Yatırımları İçin Abd`ye Gidiyor

Bakan ve Başkan, Kocaeli`nin Dev Yatırımları İçin Abd`ye Gidiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün`ün davetlisi olarak Amerika`ya gidiyor.

24 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek gezide Ergün, Gebze Muallimköy’de kurulma çalışmaları devam eden ‘Bilişim Vadisi’ için Microsoft başta olmak üzere ABD’li firmaları Bilişim Vadisi’nde yatırıma davet edip, yer gösterecek.

Ergün, Bilişim Vadisi’ne yatırımcı çekmek ve bilim merkezleriyle ilgili örnekleri incelemek amacıyla gerçekleştireceği ABD ziyaretine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu da davet etti. Ergün, Karaosmanoğlu ile birlikte ABD’de temaslarda bulunacak. ‘Silikon Vadisi’ndeki Türk girişimcilerle de bir araya gelecek Ergün, Sekapark’ta kurulması planlanan ‘Bilim Merkezi’ projesi için ABD’deki örneklerini inceleyecek.


TÜRK AKADEMİSYENLERLE BULUŞULACAK
Ergün ABD’deki temaslarına Los Angeles ile başlayacak. California Institute of Technology Üniversitesi’ni ziyaret edecek olan Ergün, Los Angeles’teki Türk akademisyenlerle buluşacak. Bakan Ergün, daha sonra San Francisco’ya geçerek, burada The Exploratorium Bilim Müzesi’ni gezecek. Ergün, Türkiye’de hayata geçirilmesi planlanan ‘Bilim Merkezleri Projesi’ için incelemelerde bulunacak.
Beraberindeki heyetle ile birlikte Silikon Vadisi’ndeki Türk girişimcilerle bir araya gelecek olan Bakan Ergün, Google ve Apple’ı ziyaret edecek. Ergün, Silikon Vadisi’ndeki temasları kapsamında buradaki firmaların CEO’ları ve üst düzey yöneticilerinin katılacağı bir toplantıda konuşma yapacak.


MİCROSOFT VE BOEİNG ZİYARETLERİ
Ergün ABD’deki temaslarının son durağı Seattle’de ise Microsoft’u ve Boeing’i ziyaret edecek. Microsoft’ta incelemelerde bulunacak Bakan Ergün’ün, Microsoft’un ‘bir numarası’ olarak bilinen Steve Ballmer ile görüşmesi bekleniyor. Redmond Kampüsü’nde Microsoft’un üst düzey yöneticileriyle bir araya gelecek Ergün, kampüs içinde yer alan ‘Geleceğin Evi’ ve ‘Geleceğin İş Ortamları Laboratuvarı’nı da gezecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile