Bakan Veysel Eroğlu'ndan Pıtbull Açıklaması

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, dışarıda tasmasız olarak dolaştırılan Pittbul ve benzeri vahşi köpeklerin mutlaka toplanacağını söyledi.

Afyonkarahisar'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Pittbul ve benzeri vahşi köpeklerin dışarıda kesinlikle tasmasız dolaştırılmasının yasak olduğunu ifade etti. Toplanan köpeklerin hayvan barınaklarına bırakılacağını anlatan Bakan Veysel Eroğlu, barınağa bırakılan köpeklerin kısırlaştırılacağını söyledi. Konu ile ilgili yasa ve yönetmeliklerin olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Dışarıda başıboş ve tasmasız gezdirilen bu tür köpeklerin mutlaka toplatılması gerekiyor.
Benim bu konuda söylediklerim yanlış anlaşıldı. Sanki biz vatandaşların evlerine girerek Pitbull cinsi köpekleri toplayacakmışız gibi bir görüntü verildi. Böyle bir şey yok. Sokaktaki Pitbull cinsi vahşi köpekleri toplayacağız ve bunları hayvan barınaklarına bırakacağız. Konunun özü budur" diye konuştu.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün Zafer (Kütahya-Afyonkarahisar-Uşak) Bölgesel Havalimanı inşaatı için teklif alma tarihinin 28 Temmuz'a ertelenmesi ile ilgili olarak ise inşaat ihalenin 28 Temmuz'da mutlaka yapılacağını açıklayan Bakan Eroğlu, ihalenin teklif verilme-verilmeme meselesi yüzünden ertelendiğini söyledi. Bakan Eroğlu, "İhale teklif verilmediği için ertelendi. Ben de konuştum ve 28 Temmuz'da mutlaka talep olacak ve havalimanı ihale edilecek. Çünkü, ihale şartları
iyileştirildi. Önceden yatırım bedeli 110 milyon euro idi. Tabii ona süre yetmiyordu. Şimdi onu yaklaşık 55 milyon euroya indirdiler. Şu anda şartlar müsait ve iyileştirildi. Ona göre teklif verecekler var. Çok kısa zamanda yapılacak" dedi.
Toplantı'nın ardından Bakan Eroğlu, Uşak'a hareket etti.
(SA-SK-EA-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile