Bakan Yanik Açiklamasi 'Almanya'da Çok Nitelikli Ve Güzel Bir Topluluk Var'

Bakan Yanik Açiklamasi 'Almanya'da Çok Nitelikli Ve Güzel Bir Topluluk Var'

Almanya’nin Köln sehrinde Uluslararasi Demokratlar Birligi’nin (UID) düzenledigi iftar programina katilan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, “Almanya’da çok nitelikli ve güzel bir topluluk var” dedi.

Almanya’nin Köln sehrinde yer alan Uluslararasi Demokratlar Birligi (UID) iftar programi düzenledi.

Yogun ilgi gösterilen programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Adalet ve Kalkinma Partisi Dis Iliskilerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Efkan Ala, TBMM Disisleri Komisyonu Baskani ve AK Parti Istanbul Milletvekili Akif Çagatay Kiliç, AK Parti Istanbul Milletvekili Zafer Sirakaya, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Basar Sen, Köln Baskonsolosu Turhan Kaya, Düsseldorf Baskonsolosu Aysegül Karaarslan, Essen Baskonsolosu Tolga Simsir, Münster Baskonsolosu Ahmet Davaz, UID Genel Baskani Köksal Kus, AK Parti Almanya Temsilcisi Meryem Göka ve sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.

"Üzerimize düsen her türlü çabayi sorumluluk kabul ediyoruz"

Iftarda konusma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Almanya’da yasayan Türk toplumunun çok nitelikli oldugunu bundan dolayi da fevkalade mutlu oldugunu vurguladi. Bakan Yanik konusmasinda ’’Almanya’da çok nitelikli ve güzel bir topluluk var. Bunu bu ziyaretimiz vesilesiyle çok yakindan görme imkani buldum ve bundan da fevkalade mutluyum. Almanya’nin sanayisine, ekonomisine ve ticaretine disiyle, tirnagiyla, teriyle, kaniyla 60 yildir emek veren, katkida bulunan bir topluluk var karsimizda. Bu toplumun torunlari var, evlatlari var. Dolayisi ile biz Türkiye Cumhuriyeti olarak burada yasayan vatandaslarimizin yasadiklari topluma aidiyetlerinin, katkilarinin ve desteklerinin çogalmasindan ancak ve sadece memnuniyet duyariz. Biz hem hükümet olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, sizin buradaki varliginizi desteklemekten ve güçlendirmekten baska bir muradimiz yoktur. Dolayisi ile bu anlamda üzerimize düsen her türlü çabayi, her türlü çalismayi göstermeyi ve yerine getirmeyi bir sorumluluk kabul ediyoruz. Sizin yasadiginiz toplumun onurlu, etkili, güçlü birer ferdi olarak hayatiniza devam etmeniz, o varligi sürdürmeniz bizim için son derece kiymetli’’ dedi.

Bakan Yanik ayrica, Almanya’da yasayan vatandaslarin aile ve toplum iliskilerinden kaynakli meselelerinde yardimci olabilmesi noktasinda aile ataseliklerinin kuruldugunu belirtti.

Iftar programi sonrasinda, UID Genel Baskani Köksal Kus, Bakan Yanik’a hediye takdim ederken, UID’de bugüne kadar görev yapan tüm genel baskanlarla hatira fotografi çektirdi. Bakan Yanik, program sonrasi vatandaslarla da sohbet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile