Balçova'da Ikinci Yurtta Da Çalismalar Tamamlanmak Üzere

Balçova'da Ikinci Yurtta Da Çalismalar Tamamlanmak Üzere

Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya, "gurur projem" olarak adlandirdigi ve daha önce insa edilen 384 kisilik kiz ögrenci yurdunun ardindan, 155 kisilik kiz ögrenci yurdu insaatini gezerek incelemelerde bulundu. Çalismalari tamamlanmak üzere olan yurdun örnek odalarini gezen Baskan Çalkaya, "Egitime yapilan hizmet, hizmetlerin en kutsalidir" dedi.

Üniversite ögrencilerinin barinma sorununa çözüm bulmak için kiz ögrenci yurdu insa eden Balçova Belediyesi, ikinci yurdun insaatinin çalismalarinda da son asamaya geldi. Korutürk Mahallesi’nde yapimi devam eden ögrenci yurdunda incelemelerde bulunan Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya, yetkililerden bilgi alarak tamamlanan örnek ögrenci odalarini gezdi. Toplamda 66 odadan olusan 155 kisilik Balçova Kiz Ögrenci Yurdunda; 3 kisilik ve 2 kisilik odalar ile bir adet engelli ögrenci odasi planlandi. Yurtta ayrica; revir, yemekhane, çamasirhane, etüt salonu, tv salonu, kafeterya ve siginak da bulunuyor. Konforlu ve modern mobilyalari ile göze çarpan yurt binasinin örnek odalari ve toplu alanlar ise alttan isitmali sistemle hizmet verecek. Depreme dayaniklilik, yangin, asansör sistemlerinin de dünya standartlarinda uygulandigi binada, ögrencilerin güvenligi en çok önem verilen konular arasinda yer aldi.

"Milli egitim ülkenin gelecegi için en önemli konu"

Balçova Belediyesinin insa ettigi kiz ögrenci yurtlari için "gurur projem" ifadesini kullanan Baskan Fatma Çalkaya, "Önceki yillarda yapimini tamamladigimiz 384 kisilik kiz ögrenci yurdunda, piril piril cumhuriyet çocuklari yetisiyor. Simdi de arsasi bize ait olan bu alanda hayirseverlerimiz ile birlikte yaptirdigimiz 155 kisilik yurdumuzu tamamlamak üzereyiz. Anadolu’dan kit imkanlarla çocuklarini okumalari için Izmir’e, Balçova’ya gönderen aileler huzur içinde olacaklar. Biz, Izmir’in en küçük belediyelerinden birisiyiz; ama kisitli bütçemize ragmen kiz ögrenci yurdu yapiyoruz. Milli egitim ülkenin gelecegi için en önemli konu olarak görüyoruz. Balçova’da toplamda 539 yatak kapasiteli iki kiz ögrenci yurdu yapmamizin tek nedeni de budur” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile