Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Pamukçu'da Tarimsal Sulama Kapasitesini Artiriyor

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Pamukçu'da Tarimsal Sulama Kapasitesini Artiriyor

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Pamukçu halkina verdigi sözü yerine getiriyor. Pamukçu’ya, 7 bin 500 metre tarimsal sulama hattini Mart ayi sonuna kadar yetistirecek olan Büyüksehir, bu yil yagislarin 10 puan daha fazla olmasindan dolayi rezerv olarak sakladigi suyu tarimsal sulamada kullanacak.

Tarimin baskenti Balikesir’e ve Balikesirli üreticilere her alanda destekler vererek 5 yil boyunca birçok önemli projeye imza atan Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, sehrin tarimsal sulama kapasitesini gün geçtikçe artirmaya ve suyu en verimli sekilde kullanmaya devam ediyor. Balikesir’de tarimsal sulama yapilan 11 bin hektarlik alani, 71 bin 584 hektara çikaran Baskan Yücel Yilmaz, simdi de sehrin en verimli ovalarindan biri olan Pamukçu Ovasi’nda 7 bin 500 metrelik tarimsal sulama hatti yapim çalismalarini baslatti. Pamukçululara verdigi sözü yerine getiren Baskan Yücel Yilmaz, bu yil yagislarin diger yillara göre 10 puan fazla olmasi dolayisiyla tedbir amaçli rezerv edilen suyu tarimsal sulamada kullanacak.

“Tedbirli olmamiz gerekiyor”

Geçen sene çok ciddi bir kuraklik yasandigini dile getiren BASKI Genel Müdürü Izzet Günal “Bu kurakliga bagli olarak da özellikle Pamukçu Ovamizda tarimsal sulamaya su veremedik. Ikizcetepeler Baraji’ndaki su seviyesinin düsüklügünden dolayi ciddi anlamda içme suyu ihtiyacimiz vardi. Sadece içme suyuna tahsisliydi. Ancak tabii tarlada ekim yaparsaniz; tarim sanayisi olan sehri ancak tarlada ekim yaparak kalkindirirsiniz. Sehrimiz de bizim bir tarim arazisi, bir tarim sanayisi. Pamukçu’da halkimiz ekim yapamadilar. Ama bu sene yagislarimiz önceki yillara göre 10 puan daha yüksek. Daha iyi seviyelerdeyiz ama bizim yine de tedbirli olmamiz gerekiyor” dedi.



“Verilen sözleri yerine getirmek için sahadayiz”

Yaklasik 3 aylik zaman süreci içerisinde proje malzeme tedariki asamasini bitirdiklerini belirten Izzet Günal, “Yücel Baskanimizin vatandaslarimiza verdigi sözü yerine getirmek için sahadayiz. Borularimiz geldi, ekiplerimiz çalismaya basladi.

Mesakkatli bir is, hizli bir is, zamanla yarisilacak bir is. Allah nasip ederse mart ayinin son haftasina kadar 7 bin 500 metrelik bir hatla Ikizcetepeler’e, Pamukçu Aritima Tesisimize içme suyu rezerv kaynagi olarak sakladigimiz kuyularimizi bu sene tarimsal sulamaya verecegiz. Insallah, bu sezon vatandaslarimiz tarlada ekimlerini yapip, mahsullerini bereketli bir sekilde hem yiyecekler hem de satacaklar. Muhtarimiz da yanimizda çalismalarimiz da bizzat bizleri yalniz birakmadi, yanimiza geldi” diye konustu.



Pamukçu Yücel Yilmaz’a güveniyor

Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin mahallelerinde yaptigi tarimsal sulama çalismalarini inceleyen Pamukçu Mahallesi Muhtari Ahmet Ordu “Çalismalari da gördük, kurbanimiz kestik, duamizi yaptik. Yücel Baskanimiza konulari bahsettik. Yücel Baskanimiz da bu projeyi baslatti. Insallah, Pamukçu halkimiz bu yil için sulamasini yapacaktir. Biz kendilerine güveniyoruz, tesekkür ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile