Balikesir'de Kizini GPS Ile Takip Edip Öldüren Babanin Akli Dengesi Yerinde Çikti

Balikesir'in Havran ilçesinde, aracina küresel konumlama sistemi (GPS) cihazi takarak takip ettigi doktor kizini silahla öldürdügü gerekçesiyle tutuklanan sanigin akli dengesinin yerinde oldugu belirlendi.

Sanik Mustafa Ali Yilmaz'in (69) yargilandigi Burhaniye Agir Ceza Mahkemesinde 25 Subat'ta yapilan durusmada, mahkeme heyetince talep edilen rapor tamamlandi.

Adli Tip Kurumunca hazirlanarak mahkemeye sunulan raporda, su ifadelere yer verildi:

"Mustafa Ali Yilmaz'a yapilan muayene sonucunda elde edilen bilgi ve bulgularin yorumlanmasindan, cezai sorumlulugunu müessir ve kiside suur ve hareket serbestisini ortadan kaldiracak veya azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akil hastaligi ve zeka geriligi saptanmamistir. Adli dosya tetkikinde sanigin mezkur suçu isledigi sirada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarini idrak etme ve bu fiil ile ilgili olarak davranislarini yönlendirme yetenegini ortadan kaldiracak veya azaltacak boyutta bir akli arizanin içinde olduguna delalet edecek herhangi bir tibbi bulgu ve belgeye de rastlanmadigi, bu duruma göre Yilmaz'in isledigi suça karsi cezai sorumlulugunun tam oldugu oy birligi ile mütalaa olunur."

Davanin görülmesine ekim ayinda devam edilecek.

- Olay

Pratisyen hekim Gülnur Yilmaz (28), iki arkadasiyla Tipta Uzmanlik Egitimi Giris Sinavi'na (TUS) hazirlanmak üzere 2019 yilinin haziran ayinda Antalya'dan Balikesir'e gelmisti.

Esi Gülden Y. ile bosanma davasi süren Mustafa Ali Yilmaz'in, aracina GPS cihazi yerlestirdigi kizini 27 Haziran 2019'da, 35 KC 919 plakali otomobiliyle takibe basladigi, Havran ilçesi Sapçi mevkisinde onun kullandigi 07 GCG 26 plakali otomobili arkadan çarparak yoldan çikardigi iddia edilmisti. Annesinin yerini söylemeyen tartistigi kizini otomobiline götürerek 11 el ates edip öldürdügü ileri sürülen Yilmaz, yaya olarak kaçarken Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerinin takibi sonucu silahiyla yakalanarak tutuklanmisti.

Mustafa Ali Yilmaz hakkinda "canavarca hisle alt soydan akrabayi kasten öldürmek" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis istemiyle dava açilmisti. Gülden Y. ise geçen yil ocak ayinda saniktan bosanmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile