Balikesir'de Polis Ekipleri Vatandaslari Hem Bilgilendirdi, Hem Bilinçlendirdi

Balikesir'de Polis Ekipleri Vatandaslari Hem Bilgilendirdi, Hem Bilinçlendirdi

Balikesir Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, Balikesirli vatandaslari kadina yönelik siddet, dolandiricilik ve trafikte dikkat edilmesi gereken kurallar basta olmak üzere bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçeklestirdi.

Balikesir Il Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ve Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri, il genelinde son 5 günde vatandaslari dolandiricilik kadina yönelik siddet ve trafik bilinci olusturabilmek için bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsaminda bin 481 vatandas ile bir araya geldi.

Vatandaslara dolandiricilik ve KADES’i anlattilar

Polis ekipleri esnaf ziyaretleri ve 107 farkli noktada 585 vatandasa, iletisim yoluyla dolandiricilik suçu basta olmak üzere evden ve isyerinden hirsizlik, yankesicilik suçlari ile ilgili bilgilendirme yapti. Ayrica ekipler 23 mahalle muhtari ve 106 vatandasla bulusarak mahallerinde yasanan sorunlar konusunda bilgi aldi. Aile Içi ve Kadina Karsi Siddetin önlenmesine yönelik KADES uygulamasi hakkinda ise 194 vatandasi bilinçlendiren ekipler, 42 kadin vatandasin telefonuna KADES uygulamasini yükledi.

Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ekipleri, vatandasla iliskilerini en üst düzeye çikarabilmek adina 11 hasta ziyareti yaparak 126 vatandas ve bir isyeri açilisina katilarak 25 vatandas ile iletisim kurdu.

228 sürücü ve 455 vatandasa trafik bilimci asilandi

Balikesir Trafik Denetleme Sube Müdürlügü, Sürücü ve yolcularda trafik kurallarina uyma aliskanligi kazandirarak trafik güvenligine katki saglamak amaciyla Balikesir - Bursa yolu üzerinde Susurluk Istasyon Amirligi önündeki Yasam Tüneli’nde; emniyet kemeri, kirmizi isik, seyir halinde cep telefonu kullanimi, kask kullanimi, asiri hiz, yorgun ve uykusuz araç kullanma konulari basta olmak üzere, genel trafik kurallari konusunda 228 sürücü ve 455 yolcuya egitim videolari ve kamu spotlari izletti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile