Balıkesir Valisi Arslan, İki Büyük Projesini Açıkladı

Balıkesir Valisi Arslan, İki Büyük Projesini Açıkladı

Balıkesir'de görevdeki 1002. gününü geride bırakan Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir'in her alanda önemli mesafeler aldığını söyledi.

Vali Arslan, yapmak istediği ancak tamamlayamadığı iki büyük projesinin bulunduğunu belirterek, Merkez Havaalanı terminal binası ile Balıkesir Kuzey Çevre Yolu için kamulaştırma yapacaklarını, bu iki işe bir an önce başlayarak bitirmek istediklerini kaydetti.

Balıkesir Valisi Arslan, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC)'ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Ramazan Demir ve gazetecilerle sohbet eden Vali Arslan, Balıkesir'in her alanda önemli mesafeler aldığını vurguladı. Yapmak istediği ancak tamamlayamadığı iki büyük projesini açıkladı.

Balıkesir’in tanıtımı ve markalaşma yolunda öncelikli olarak tarım, hayvancılık, madenler ve jeotermal kaynakların öne çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Halkın çok bilinçli olduğunu ve kamudaki yanlışları kendisine internet aracılığıyla ulaştırdıklarını aktaran Vali Arslan, birkaç ay içinde Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile kamu alanını kapsayan bir anket çalışması yapacaklarını açıkladı.

Sağlıktan eğitme, emniyetten altyapı çalışmalarına kadar birçok konuda vatandaşın sıkıntı ve beklentilerini bu yolla öğreneceklerini ifade eden Vali Arslan, eksiği görünen kurumları, anket sonucunda uyaracağını söyledi.

Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir’de yapmak istedikleri birçok işi yaptıklarını hatırlatarak, başlamak istediği iki çalışma kaldığına dikkat çekti. Arslan, son olarak Merkez Havaalanı terminal binası ile Balıkesir Kuzey Çevre Yolu için kamulaştırma yapacaklarını, bu iki işe bir an önce başlayarak bitirmek istediklerini, bu konuda Bakanlar ile görüştüklerini bildirdi. BGC Başkanı Demir ise Balıkesir'deki görevinde 1002. gününü geride bırakan Vali Arslan'ın, şehirdeki lider boşluğunu doldurduğunu belirterek, önemli projelere önderlik ettiğine dikkat çekti. Basın ile arasındaki iyi diyaloglar için teşekkür etti. Vali Arslan ile birlikte Balıkesir’in özellikle kamu alanında önemli atılımlar yaptığının altını çizen Demir, bundan sonraki süreçte markalaşma ve tanıtım çalışmaları yapılması gerektiğini ifade etti.

Demir, bu noktada başka sanayi ve ticaret odaları olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü hatırlattı. Basındaki son gelişmeleri de değerlendiren Demir, gazeteciliğin gün geçtikçe gelişen teknolojiyle sanal ortama taşındığını, yapılan araştırmalarda yazılı basını takip edenlerin 50 yaş üzeri olduğunun belirlendiğini hatırlattı. Demir, internet gazeteciliğine kanuni düzenlemeler getirilmesi yolundaki çalışmalara dikkat çekerek, "Değişen, dönüşen teknolojiye ve ülkeye hepimiz ayak uydurmak durumundayız." dedi.

Demir, Vali Yılmaz Arslan'dan cemiyet için tarihi bir binanın restore edilerek tahsis edilmesini istedi. Vali Arslan, bürokratik engellerin aşılması halinde bu isteğe sıcak baktığını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile