Baskale Tarihinde Ilk Kez Kitap Fuarina Ev Sahipligi Yapti

Baskale Tarihinde Ilk Kez Kitap Fuarina Ev Sahipligi Yapti

Van’in Baskale ilçesinde tarihte ilk kez düzenlenen ve 2 gün sürecek olan kitap fuarina 50 bin kitap sergilendi.

Baskale Belediyesi ve Baskale Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün ortaklasa yürüttükleri ’Kalemlerin Dünyasi’ isimli proje ile kitap okuma kültürünün yayginlastirilmasi amaciyla Baskale’de 7-8 Haziran 2022 tarihleri arasinda düzenlenen kitap fuari ziyaretçilere kapilarini açti. Van ilinden ilçeye gelen birçok yazar ve sair, Baskaleleri kitapseverlerle bulustu. Açilis öncesi bir konusma yapan Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Asim Solak, kitap fuarina gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettigini belirterek, “Ilçemizde ilk kez böyle bir organizasyon yapiliyor. Milli Egitim Müdürlügümüzle birlikte emek veren tüm kamu kurumlarina tesekkür ederim. Van’dan ilçemize gelen yazar ve sairler var, tüm vatandaslarimizin 2 gün sürecek kitap Fuarindan istifade etmelerini temenni ediyorum” dedi.

Fuara katilan Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. Zeki Tastan Baskale’de olduklari için mutlu oldugunu belirterek “Vatandaslarin fuara yogun bir ilgisinin oldugunu gördük. Baskale’de bu tür etkinliklerin olmasi bölge adina önem arz ediyor. Sadece kitap fuari degil ayni zamanda kültürel faaliyetlere de sahitlik ettik. Bu etkinligi Baskale halkina yasatan kaymakama da tesekkür ederim” dedi.

Fuara katilan Sair-Yazar Müstehir Karakaya da Baskale’de ilk kez yapilan bu organizasyonun çok önemli oldugunu ifade etti.

Karakaya, ”Baskale’de kitap fuarinin açilmasi çok sevindirici. Emegi geçen herkesi kutluyorum. Insanlarin, gençlerin kitap okumasi sanat ve edebiyatla ilgilenmesi bizim için çok önemlidir. Bizde kitaplarimizla buradayiz. Güzel 2 gün geçirecegimize inaniyorum” dedi.

Fuara katilan vatandaslar ve ögrenciler de ilçede ilk kez düzenlenen kitap fuarinda olduklari için heyecanli olduklarini belirtti.

2 gün sürecek kültür ve kitap fuarina yazar 13 bin ögrencinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile