Baskan Adayi Tosun; 'Bodrum'u Sanatin Ve Sanatçilarin Bulusma Noktasi Yapacagiz'

Baskan Adayi Tosun; 'Bodrum'u Sanatin Ve Sanatçilarin Bulusma Noktasi Yapacagiz'

Cumhur Ittifaki Bodrum Belediye Baskan Adayi Mehmet Tosun, MSKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatlari ögrencilerinin sahneledigi “Bernarda Alba’nin Evi” oyununu izledi.



Yogun seçim çalismalarina kisa bir sanat molasi vermekten mutluluk duydugunu söyleyen Tosun, “Bodrum’un kültür ve sanat dünyasini zenginlestirecek projelerimize büyük önem veriyoruz. Hayatin her alaninda oldugu gibi, kültür ve sanata dair hizmetlerimizde de insani temel alan bir anlayisla çalisacagiz. Bodrum’da yasayan çok degerli sanatçilarimizdan yararlanacagiz ve kentimizin kültür hayatini, onlarla birlikte gelistirecegiz. Bu projelerimiz arasinda beni en çok heyecanlandiran, bin 500 kisilik kültür ve sanat merkezimiz. Bu merkezin içinde yeni bir tiyatro sahnesi, sergi salonlari, galeriler ve atölyeler olacak. Bodrum, yaz kis festivallerle renklenen, dolup tasan bir sanat kenti olmadan, turizmi üç aydan 8 aya çikarma hedefimize ulasmamiz mümkün degil. Biz, kentimizi sanatin ve sanatçilarin bulusma noktasi yapacagiz.” dedi.



Mehmet Tosun, 31 Mart’ta göreve gelmesi durumunda ilk 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamasini Antik Tiyatro’da, Bodrum’un sanina yakisir sekilde kutlayacaklarini söyledi.



Tosun’un esnaf ziyaretleri, halk bulusmasina dönüyor

Cumhur Ittifaki Bodrum Belediye Baskan Adayi Mehmet Tosun, seçime az bir süre kala Yarimada’nin her mahallesine, her sokagina ulasmaya, projelerini anlatmaya devam ediyor. Gittigi bazi bölgelerde vatandaslarin yogun ilgisi nedeniyle kisa süreli “halk bulusmalari” gerçeklestiren Tosun, Bodrum halkindan 5 yilligina yetki istiyor.

Mehmet Tosun, bazi belediye meclis üyesi adaylari ile birlikte zaman zaman Bodrum Belediyesi’nin hizmet birimlerine de ziyaretler gerçeklestiriyor. Geçtigimiz gün Park ve Bahçeler Müdürlügü ile Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü’nü ziyaret eden Tosun, burada yetkililerden çalismalari ile ilgili bilgi alarak Belediye personeliyle sohbet etti.

Tosun ayni gün, Bodrum Sanayi Sitesi esnaflarinin organize ettigi kahvalti etkinligine katildi.

Burada, Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Erdogan Baseymez ile birlikte esnafin sorunlarini ve belediyeden beklentilerini dinleyen Tosun, 31 Mart’ta göreve seçildikleri takdirde Sanayi Sitesinin çehresini degistireceklerini söyledi.

Tosun, “Sanayi bölgemiz, Bodrum’un tam merkezinde oldugu halde son derece bakimsiz ve ilgisiz kalmis durumda. Yollarin ve çevrenin bakima ihtiyaci var. Kizilagaç’ta yapimini planladigimiz yeni sehir stadinin ardindan buradaki stadyumu kaldiracagiz. Yerine bir sey yapilmayacagini simdiden söyleyeyim. Otopark sorununu çözecegiz. Ayrica elektrik hatlari ile ilgili kurum ile görüsüp derhal bir çalisma baslatmamiz lazim. Bu kötü görüntü, hem esnafimizi etkiliyor hem de Bodrum’un tam merkezinde kötü bir seyirci teskil ediyor. Düzeltecegiz, hiç merak etmeyin” diye konustu.



Esnaf bulusmasinin ardindan Türkiye Muharip Gaziler Dernegi’ni ziyaret eden Tosun, buradan MSKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’ne giderek Sahne Sanatlari Ögretim Üyeleri ve ögrencileri tarafindan sahnelenen tiyatro oyununu izledi. Tiyatroya emek ve gönül veren tüm sanatçilarin ve sanatseverlerin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü gününü kutlayan Tosun, burada Bodrum’u kültür ve sanat kenti yapmak amaciyla hazirladiklari projeleri anlatma firsati da buldu.

Gümüslük’teki site sakinlerine bir dokundu, bin ah isitti

Cumhur Ittifaki Bodrum Belediye Baskan Adayi Mehmet Tosun, ardindan Koyunbaba ve Gümüskaya’da bir dizi ziyaret gerçeklestirdi. Buradaki ziyaretlere Ak Parti Mugla Milletvekili Kadem Mete ile Ilçe Baskani Haci Dalda da katildi.

Esnafla dertlesen ve bölgedeki siteleri tek tek gezen Tosun, muhtarlardan da bölgenin sorunlari hakkinda bilgi aldi. “Bütün yapacagimiz hizmetlerin merkezinde insanimiz olacak. Sizin hayatinizi kolaylastirmayan, sizin hayatiniza dokunmayan hiçbir çalismayi gerçeklestirmeyecegiz” diyen Mehmet Tosun Koyunbaba’daki halk bulusmasinda Bodrum Yarimadasi’nin su sorununu iki yil içerisinde nasil çözüme kavusturacaklarini anlatti. Bölgenin kanalizasyon sorunu yasadigini, çöp, altyapi ve yol problemlerinin de bir türlü çözülemedigini söyleyen Koyunbaba sakinleri, belediyeden bir halk plaji istediklerini ancak yillardir bu taleplerinin karsilanmadigini dile getirdi. Gümüslük mahallesindeki sitelerin bir diger sorununun da kis aylarinda artan yaban domuzu baskinlari oldugunu ögrenen Tosun, “Burada asil mesele bizim onlarin yasam alanlarini isgal etmis olmamizdan kaynaklaniyor. Dolayisiyla bu problemi de, domuzlari yasam alanlarinda besleyerek ve barindirarak çözecegiz” dedi.



Mehmet Tosun, Gümüslük’teki sitelerin yogun oldugu bölgelerde çocuk parki ve spor alani gibi donatilarin olmamasini da büyük bir eksiklik olarak gördügünü ifade ederek, göreve gelir gelmez geregini yapacaklarini söyledi.

Tosun, Bodrum’un en fazla ulasim sikintisi yasayan mahallelerinden biri olan Gümüslük’ün toplu tasima imkanlarini da gelistirme sözü verdi.

Mehmet Tosun, günü kendi memleketi olan Mumcular’in Kemer Köyü’nde tamamladi. Burada hemsehrileriyle birlikte iftar yemegine katilan Tosun, babasinin elini öpüp hayir duasini aldi, akrabalariyla hasret giderdi. Armutçuk ve Yukari Mazi köylerini de gezen Tosun’a vatandaslarin ilgisi ve sevgisi görülmeye degerdi. Cumhur Ittifaki Bodrum Belediye Baskan Adayi Mehmet Tosun, Karaova’nin her bir mahallesine spor alanlarindan çocuk parklarina kadar yasami kolaylastiracak her bir yatirimi planladiklarini belirterek, “Önce altyapi ve yol sorunlarimizi çözecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile