Baskan Akman'in '23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami' Mesaji

Baskan Akman'in '23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami' Mesaji

Van’in Tusba Belediye Baskani Salih Akman, 23 Nisan’in; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami olmasinin yani sira bir milletin büyük mücadelelerle kazandigi egemenlik hakkini yeni kusaklara bir bayram coskusu olarak hediye edildigini ifade etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 102’nci yil dönümü nedeniyle bir mesaj yayimlayan Baskan Akman, bu önemli günün Mustafa Kemal Atatürk tarafindan millet egemenligini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armagan edildigini söyledi.

Baskan Akman, çocuklara armagan edilen tek evrensel bayram olma özelligini tasiyan 23 Nisan’in, ayni zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara olan güveninin ifadesi oldugunu belirterek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ayni zamanda dünyada çocuklara armagan edilen ilk ve tek bayramdir. Bu günün küçügü yarinin büyügü olacak çocuklarimiz gelecegimizin mimari olacaktir” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin, her yil oldugu gibi bu yil da tüm yurtta, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ile dis temsilciliklerde birlik ve beraberlik içinde büyük bir cosku ile kutlanacagini ifade eden Baskan Akman, “Gelecegimiz olan çocuklarimizin bu mutlu günlerinde yanlarinda oldugumuzu bilmelerini isterim. Gelecegimizin güvencesi olan çocuklarimizin, kendi basina karar verebilen, hayatin güçlükleri ile bas edebilecek ölçüde donanimli ve yetenekli gençler olarak yetistirilmeleri en büyük hedefimizdir” ifadelerini kullandi.

Milli iradenin resmen hayat buldugu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisinin 102. Yil dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni halen ilk gün ki heyecaniyla kutladiklarini dile getiren Baskan Akman, “Bu duygu ve düsüncelerle sevginin, masumiyetin, umudun, kardesligin ve barisin, temsilcileri olarak, dünyaya en anlamli gözlerle bakan, bizlere gelecege dair umutlar veren tüm çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni tebrik ediyorum. Hepsini sevgiyle kucakliyor, gözlerinden öpüyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile