Başkan Altıntel, Ziraat Odasının Faaliyetlerini Anlattı

Sincik Ziraat Odası Başkanı Kadir Altıntel, ilçede bulunan ziraat odasının 1 yaşında olduğunu belirterek, geçen süre zarfında gerçekleştirilen faaliyetleri anlattı.

Başkan Altıntel yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Adıyaman Ziraat Odaları İl Başkanı Kemal Şahin ve Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı’nın büyük destekleriyle kurulan Sincik Ziraat Odası, kuruluşunun üzerinden geçen 1 yıllık süre zarfında üye sayısını bin 500’e çıkartarak her geçen gün büyüyerek faaliyetlerine devam ediyor. Her ay farklı bir ilçede gerçekleştirilen il koordinasyon toplantılarından biri de Sincik’te yapıldı. Toplantıya Adıyaman İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, Sincik Kaymakamı Ergün Baysal, Belediye Başkanı Hasari Altıntel, Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, Tut Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özen, Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya ve GAP Teyap Koordinatörü Ahmet Coşkun katıldı.

Toplantıda ilçemizin tarımsal alanda gelişmesi ve kalkınması için bazı projelerin desteklenmesi kararı alındı. Bu projeler kapsamında Çat Bahçe, Söğütlü Bahçe köyleri ve Fatih Mahallesi'nde yüzde 70 hibeli 43 bin kalem Antep fıstığı aşısı yapılarak bu bölgedeki çiftçilerimizin desteklenme kararı alındı. Ayrıca Sincik genelinde 100 aileye yüzde 70 hibeli ellişer adet arılı kovan verilerek bölgemizdeki kaliteli bal üreticileri içerisinde yer alan arıcılarımızı destekleme kararı alındı. İlçemizin önemli geçim kaynakları içerisinde yer alan bağcılığı desteklemek amacıyla yüzde 70 hibeli toplamda bin dönüm üzüm bağı ekilmesinin desteklenmesi kararı alındı. Sincik ilçesinin ÇATAK (Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması) Projesi kapsamına alınarak çiftçilerimizin arazilerinde, taş toplama, organik gübreleme ve yeşil gübreleme yaparak verimsiz arazilerin verimli hale getirilmesi için desteklenme kararı alındı." Sincik Ziraat Odası Başkanı Kadir Altıntel, sözlerine şöyle devam etti: "İlçemiz, belli bir kısmının dağlık olması ve meraların geniş olması sebebiyle küçükbaş hayvancılığın yapılmasına elverişlidir. Küçükbaş hayvancılıkla uğraşan ancak geçimlerini sağlamaları için yeteri kadar hayvana sahip olamayan çiftçilerimizin desteklenmesi gerekiyor. Ayrıca ilçemizin belli bölgelerinde yetişen elma, ceviz ve Antep fıstığı yetiştiricilerini desteklemek, yeni bahçelerin dikilmesi için meyvecilikle uğraşan çiftçilerimize hibeli fidan verilmesi için yeni projeler geliştireceğiz. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile