Baskan Biyik Açiklamasi 'Darica'yi Depreme Dirençli Bir Kent Haline Dönüstürecegiz'

Baskan Biyik Açiklamasi 'Darica'yi Depreme Dirençli Bir Kent Haline Dönüstürecegiz'

Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, hedeflerinin Darica’yi her türlü afetlere hazir ve depreme dirençli bir kent haline getirmek oldugunu söyledi.

Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftasi dolayisiyla Darica’da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Darica Kaymakamligi, Darica Belediyesi ve Kocaeli Sportif Havacilik ve Aktif Doga Sporlari Kulübü (KOSHADOS) isbirliginde Çinaralti Meydani’nda gerçeklesen etkinlikte konusan KOSHADOS Baskani Dervis Emre Polat, çalismalar hakkinda bilgi vererek, farkindalik olusturmak istediklerini söyledi.



Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik da, her türlü afetlere karsi hazir bir Darica için canla basla çalistiklarini ifade etti.

Biyik, "Son yasanan Kahramanmaras merkezli depremler bize aci da olsa gösterdi ki sivil savunma ve depreme hazirlik son derece önemli. Biz de Kahramanmaras da görevli olarak uzun süre kalarak çalismalari yakindan takip ettik. Orada gördügümüz ve edindigimiz tecrübeler isiginda hemen harekete geçerek Darica Arama Kurtarma (DARK) ekiplerini olusturduk. Darica Hizmet Kompleksi’nin altinda Afet Koordinasyon Merkezini olusturuyoruz. Belirli mahallelerde de afetlere hazirlik ekipman depolari olusturacagiz. Önümüzdeki dönem için de seçim beyannamemizde afetlere hazirlik, kentsel dönüsüm ve dirençli sehir basligiyla önemli projelere yer verdik. Amacimiz Darica’yi her türlü afetlere hazir, kendi kendine yeten bir kent haline getirmek. Bunun için imkanlarimizi sonuna kadar zorlayacagiz" dedi.



"Yapi stokunu yenilemek ve güçlendirmek istiyoruz"

Darica’da kentsel dönüsüm hamlesi baslatarak "Kentsel Dönüsüm Sefligi" kurduklarini dile getiren Biyik, "Özellikle 1999 öncesi kooperatif binalari basta olmak üzere yapi stokunu yenilemek ve güçlendirmek istiyoruz. Emek Mahallesi’nde 329 dairelik kentsel dönüsüm projesini kisa sürede baslayip tapulari teslim etmistik. Farkli mahallelerde de kentsel dönüsüm çalismalarimiz devam ediyor. Hem konut sahipleriyle hem de müteahhitlerle görüserek ortak noktada bulusmayi ve kentimizi bir an önce dönüstürmeyi amaçliyoruz. Her türlü afetlere karsi dirençli bir ilçe olusturmak için canla basla çalismaya devam edecegiz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile