Baskan Büyükkiliç'tan Ulasima 900 Milyon TL'lik Dev Takviyeler

Baskan Büyükkiliç'tan Ulasima 900 Milyon TL'lik Dev Takviyeler

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Büyüksehir Belediyesi olarak daha konforlu ve daha güvenli ulasim için yeni rayli sistem araçlari, otobüsler, kapali duraklar, istasyonlar ve ulasimda kolaylik saglayacak uygulamalar ile bu alanda 900 milyon TL’lik yatirim yaptiklarini söyledi.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri’yi, her alanda oldugu gibi ulasim alaninda da daha iyi noktalara tasima hedefiyle projelerini hayata geçirmeyi sürdürüyor. Bu alanda önemli projelere imza atan Baskan Büyükkiliç liderligindeki Büyüksehir Belediyesi, yeni rayli sistem araçlari, otobüsler, kapali duraklar, istasyonlar, toplu ulasimda indirimler ve ulasimda kolaylik saglayacak uygulamalar gibi birçok projeyi Kayserililerin hizmetine sundu.

Baskan Büyükkiliç, yaptigi açiklamada, sehirde toplu ulasimin önemli unsurlarindan olan Rayli Sistem agi genisletmelerinin sürdügünü, Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanmak üzere olan rayli sistem hatlarinda kullanilmak üzere 647 milyon TL maliyetle 11 adet rayli sistem araci alindigini ifade etti.

Büyükkiliç, ulasim filosuna yeni otobüsler eklediklerini hatirlatarak, bu çerçevede 24 adet yeni otobüsün devreye alindigini, 12 adet körüklü otobüslerin de çok yakinda Kayserili hemserilerinin hizmetine girecegini, bu hizmetin toplam maliyetinin 120 milyon TL oldugunu belirtti.

Baskan Büyükkiliç, toplu tasima araçlarini bekleyen yolculara özel çok fonksiyonlu kapali duraklari hayata geçirdiklerini belirterek, “Mini kitapliktan sarj ünitelerine, internet hizmetlerinden WC’lere kadar tam donanimli ‘kapali durak’ projesini sehrimize kazandirdik. Maliyeti 2 milyon TL olan 8 adet kapali duragi hizmete aldik. Ayrica Kaleönü ve Kiçikapi bölgelerinde Park et Vale hizmeti devreye alinmistir. KAYBIS istasyon sayisini 56’ya çikarttik. Toplu ulasima online ve mobil bakiye yükleme Banka/Kredi kartlari ve NFC ile ödeme seçeneklerini getirdik. 80 dakika içerisinde 2 ücretsiz aktarma uygulamasini baslattik” seklinde konustu.

Ulasim alaninda kolaylik saglayacak uygulamalardan da bahseden Büyükkiliç, sözlerini söyle sürdürdü:

“Rayli Sistem Istasyonlari’nda yolcu bilgilendirme ekranlarini devreye aldik. 6,9 milyon TL güncel yatirim bedeli ile 23 noktaya otomatik bilet dolum makinesi ilave ettik. Indirimli Abonman Karti 100 TL’ye, Tam Abonman Karti 300 TL‘ye indirdik. Indirimli abonman kullanici sayisinda 14 kattan fazla artis sagladik. Ayrica akilli trafik yönetiminin gerçeklestirilecegi ‘‘Trafik Kontrol Merkezi’’ yapimi tamamlanmis ve hizmete açilmistir. Ilk etapta 55 adet Kavsak Akilli Kavsak’a çevrilmis, 73 kavsakta ise çalismalar devam etmektedir. 26 milyon TL’ye mal olan projede, bu kavsaklarin tamamlanmasiyla mevcut trafigin yüzde 80’i yönetilecek konuma gelecektir. 35 milyon TL maliyetli Yatay Düsey Trafik Isaretlemeleri, Yol Çizgi Boya Isleri ve bu islemler için makine teçhizat alimi gerçeklestirilmistir. Öte yandan 65 milyon TL’lik belediyemiz bünyesinde kullanilmak üzere 24 Adet Is Makinasi da alinmistir.”

Baskan Büyükkiliç, bu yatirimlarin toplam maliyetinin 900 milyon TL’yi astigini, Kayserililere daha konforlu ve daha güvenli ulasim için yatirimlarinin hiz kesmeden sürecegini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile