Başkan Demir, Çanakkale Gezisine Gidecek Vatandaşları Uğurladı

Fatih Belediyesi, "Fatihlileri Çanakkale'ye Gönderiyoruz" etkinliği kapsamında ilk üç kafileyi törenle Çanakkale'ye uğurladı.

Etkinlik kapsamında 10 bin kişinin geziye götürülmesi hedefleniyor.

Fatih Belediyesi'nin Çanakkale'ye göndereceği ilk grup üç otobüs ile bu gece yola çıktı. Çanakkale'ye giden kafileyi mehteran grubunun mini konseri eşliğinde Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir uğurladı. Fatih ilçesinde ikamet eden ve Haziran ayına kadar toplamda 10 bin kişinin gönderileceği geziye uzman rehberler eşlik edecek.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Fatihlileri Çanakkale'ye gönderiyoruz. Geçen sene 10 bin kişiyi gönderdik, bu senede 10 bin Fatihli'yi Çanakkale'ye götürüp oradaki şehitlerimizi ziyaret etmelerini arzu ediyoruz" dedi.

Demir, "Amacımız, birlik ve bütünlüğümüzün sembolü olan iman dolu yüreğin çeliğe kafa tuttuğu, meydan okuduğu, Osmanlı'nın imanı ile bir bütün olduğunu ve bütün dünyanın o günkü güçlerine karşı meydan okuduğu yerlerin bilinmesidir. Hepimizin Türkiye'de sınırlanırımız içerisinde Osmanlı dönemine ait topraklar içerisinde her kesin bir parçasının yattığı yerdir. Bizim birliğimizin yeridir, sembolüdür aynı zamanda. Ve Çanakkale Mehmet Akif'in dediği gibi Çanakkale'de şehit olanlar için 'Bedrin aslanlarıancak o kadar şanlı idi' dediği yerdir. Ben Fatihlilere güle güle diyorum. Hayırlısı ile gidip gelsinler inşallah" diye konuştu.

Başkan Demir, daha sonra Çanakkale'ye gidecek olan vatandaşları otobüslere bindirip uğurladı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile