Baskan Geçirgen Açiklamasi 'Döviz Kurunun Düsmesiyle Artik Marketler De Indirim Getirmeli'

Baskan Geçirgen Açiklamasi 'Döviz Kurunun Düsmesiyle Artik Marketler De Indirim Getirmeli'

Hakkari Tüketiciler Birligi Dernegi Baskani Perviz Geçirgen, döviz kurunun düsmesiyle beraber marketlerde de indirim yapilmasi gerektigini söyledi.

Bir süredir döviz kurunda yasanan yükselis ülke genelinde fiyat artislarina neden olurken, bu süre zarfinda vatandaslar zor günler geçirmisti. Son günlerde hükümetin birtakim çalismalarindan sonra döviz kuru düserken, market gibi alisveris yerlerinde fiyatlarin ayni olmasi ise tepkilere neden oldu.

Açiklamalarda bulunan Hakkari Tüketiciler Birligi Dernegi Baskani Perviz Geçirgen, artik marketlerde fiyat indirimlerinin baslatilmasini isteyerek, “Son zamanlarda döviz kurunun etkisiyle ürünlerin fiyatlarindaki artislar yüzünden toplum çok sikinti yasadi ve bunun etkisini her alanda gördük. Hükümetimizin girisimleri ile döviz kurunun düsmesinin etkisiyle bütün ürünlerde indirimin olmasi beklenirken, maalesef marketler daha önceki fiyatlarini sabit tutarak indirime gitmemistir. Bu durum bizleri ve vatandaslari fazlasiyla üzmüstür. Madem döviz kurunun etkisiyle fiyatlar yükseltildigine göre döviz kurunun düsmesi ile beraber ayni oranda fiyatlarda indirim yapilmasi gerektigini belirtmek istiyoruz. Burada hem vatandaslarimizi hem de esnafimizi karsilikli sayginin gösterilmesi, hakka, hukuka riayet ve bilinçli hareket edilmesi ile daha müreffeh bir seviyeye ulasacagimiza inaniyoruz. Dolayisiyla hiçbir sekilde stokçulara ve firsatçiliga izin vermeyecegiz. Toplum olarak bunlarla topyekun mücadele edecegiz. Tabi hep birlikte üretim saglayarak ülkemizi bu sikintilardan kurtaracagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile