Baskan Gülsoy Açiklamasi 'Zaferlerle Dolu Sanli Bir Tarihe Sahibiz'

Baskan Gülsoy Açiklamasi 'Zaferlerle Dolu Sanli Bir Tarihe Sahibiz'

Kayseri Ticaret Odasi (KTO) Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy, 26 Agustos Malazgirt Zaferi’nin 951’nci Yili ve Zafer Haftasi’nin yildönümü dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Baskan Gülsoy, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Malazgirt’te atilan o saglam temeller üzerine kuruldugunu belirterek, “Türk Milleti zaferlerle dulu sanli bir tarihe sahiptir. Kendi iradesine ve istikbaline sahip çikma adina dün oldugu gibi bugünde gösterdigi kararliliktan vazgeçmeyecektir” dedi.

26 Agustos 1071 gününün, tarihin seyrini degistiren en önemli dönüm noktalarindan biri olarak kabul edildigini kaydeden Baskan Gülsoy mesajinda Malazgirt Savasi’nin, Türk Milleti’nin yazgisini degistiren en sanli zaferlerimizden birisi oldugunu belirtti.

Gülsoy, Anadolu’nun anavatan haline gelisinin yolunu açan Malazgirt Zaferi’nin kazanildigi ve bugünkü Türkiye’nin kurulusunda önemli bir dönüm noktasi olan Büyük Taarruzun zaferle sonuçlandigi Agustos ayinin son haftasinin büyük bir gurur ve onurla Zafer Haftasi olarak kutlandigini belirterek, sunlari kaydetti:

“Türk tarihi, diger milletlere örnek olacak zaferle doludur. Sultan Alparslan liderligindeki Türk Ordusunun, kahramanlik destani olan Malazgirt Zaferi’nin bugün 951’inci yilini kutlamanin hakli gurur ve heyecanini yasamaktayiz. Asirlar boyunca bu topraklarda sürecek olan baris, hosgörü ve sevgiyi esas alan ortak yasam kültürünün temelleri Malazgirt Zaferi ile atilmistir. Türk milletine yeni bir yurt, yeni bir tarih hazirlayan Malazgirt Zaferi, cennet bir vatanin insa sürecine baslandigi tarih olup, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusuna uzanan yolun ilk adimidir. Türkiye Cumhuriyeti, Malazgirt’te atilan o saglam temeller üzerine kurulmus, bugün gücüne güç katarak, dünyada söz sahibi ülkeler arasinda yerini almistir. Büyük ecdadimizin bize biraktigi bu gurur gelecek için bize isik tutacak ve inandiktan sonra her seyin üstesinden gelebilecegimizin en açik örnegi olacaktir. Zaman ve komutanlar farkli olsa da, düsman karsisinda akan kan ayni kandir. Son yillarda basta 15 Temmuz hain darbe girisimi basta olmak üzere ekonomik ve siyasi bagimsizligimiza yönelik saldirilar karsisinda sergilenen birlik ve beraberlik, milletimizin kendi iradesine ve istikbaline sahip çikma adina gösterdigi kararlilik, takdire sayandir. Dün oldugu gibi, bugün de, yarin da, ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlar, karsisinda yüce milletimizi bulacaktir. Simdi bizlere düsen; Atalarimizin emaneti olan bu cennet vatani, her alanda en ileriye tasimak için Millet ve devlet olarak birbirimize kenetlenmek, var gücümüzle çalismaktir. Bu duygu ve düsüncelerle, Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, canlari ve kanlariyla bu topraklari vatan yaparak bizlere emanet eden aziz sehitlerimizi, bu ugurda her türlü maddi ve manevi fedakarligi göstermis olan gazilerimizi bir kez daha saygi, rahmet ve minnetle yad ediyor, yüce milletimizin Zafer Haftasini tebrik ediyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile