Baskan Günel, 'Türkiye'nin En Basarili Belediyelerinden Biriyiz'

Baskan Günel, 'Türkiye'nin En Basarili Belediyelerinden Biriyiz'

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, kentteki yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi. Gazetecilere kentte yasama geçirmeyi planladiklari projeler hakkinda bilgi veren Baskan Ömer Günel, “Pandemi ve ekonomik krize ragmen hizmet üretmeye hiç ara vermedik. Türkiye’nin en basarili belediyelerinden biriyiz” dedi.



Baskan Ömer Günel, Kusadasi’ndaki yerel gazete, televizyon, internet sitesi ve radyolarda görev yapan basin mensuplariyla ‘2022 Yili Turizm Degerlendirme Toplantisi’ yemeginde bulustu. Düzenlenen yemekte konusan Baskan Ömer Günel, gazetecilere Kusadasi’na daha çok yerli ve yabanci turist çekmek için olusturacaklari cazibe merkezleri ile ilgili bilgi verdi.

Görevde olduklari 3 yilda çok zor kosullarla karsilasmalarina ragmen hizmet üretmeye hiç ara vermediklerini belirten Baskan Ömer Günel, “Önce dünyayi etkisi altina alan pandeminin ardindan da Türkiye’deki ekonomik kriz tüm belediyeleri oldugu gibi bizi de olumsuz etkiledi. Ancak biz Kusadasi’na yatirim yapmayi sürdürdük. Turistik çarsilarimizi yeniledik. Kusadasi’na yaklasik 8 milyon 100 bin metrekare yol yaptik. Kentimizdeki birçok mahalleye dogalgazi getirdik. Icraatçi bir belediye olmaktan asla vazgeçmedik. Türkiye’nin en basarili belediyelerinden biriyiz” dedi.



Türkiye’nin turizm baskenti Kusadasi’nin turizm pastasindan daha çok pay almasi için hayata geçirecekleri daha birçok proje oldugunu vurgulayan Baskan Ömer Günel, “AKUT’un eski binasini Rose Mary Ani Evi olarak düzenleyecegiz. Yildirim Caddesi’ndeki Çalikusu ile Efe Suphi Evi’nde baslatilan bakim ve onarim çalismalari tamamlandi. Çesitli etkinlikler düzenleyerek kentimize gelen edebiyat dünyasinin önemli isimlerini bu binalarda agirlayacagiz. Kervansaray’da bir "Etnografya Müzesi" açmayi planliyoruz. Ayrica sikkelerin sergilenecegi bir müze daha kuracagiz. Kadikalesi (Anaia) Antik Kenti’nin hemen yanina bir karsilama alani yapacagiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile