Baskan Özcan Açiklamasi 'Kentin Birçok Noktasinda Maddi Hasar Meydana Geldi'

Baskan Özcan Açiklamasi 'Kentin Birçok Noktasinda Maddi Hasar Meydana Geldi'

Aydin’in Nazilli ilçesinde Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, siddetli yagislar nedeniyle kentin pek çok noktasinda maddi hasarin meydana geldigini ve dere yataklarindan tasinan rüsubatin ev ve is yerlerine doldugunu belirtti.

Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, ilçe genelinde sel felaketinin yasandigi noktalari ziyaret ederek ekiplerin çalismalarini yerinde inceledi. Nazilli Belediyesi’nin tüm birimleriyle sahada oldugunu bir kez daha hatirlatan Baskan Özcan, “Öncelikle sehrimize, halkimiza çok geçmis olsun. Çok sükür ki can kaybi olmadi. Ancak can kaybinin olmamasi yasanan olaylarin hafif oldugu anlamina gelmiyor. Çok ciddi miktarda yagis söz konusu. Iklim degisikligi ve küresel isinmanin memleketimize tesirlerinden bir tanesi ile karsi karsiyayiz. Bunun yani sira yanlis planlama ve çarpik yapilasma ile yillardir hazirliklarin buna göre yapilmamis olmasindan kaynaklanan, öngörülemeyen afetlerin vatandaslarimizin hayatlarina tesiri ile karsi karsiyayiz. Meteorolojiden bilgi alir almaz bizler de vatandaslarimiza gerekli uyarilari yapiyoruz. Ekip arkadaslarimizla da sahada gerekli planlamalari yapiyoruz. Tüm arkadaslarimiz sahada hazir oluyor. Biz her yagis esnasinda çesitli noktalarda ekip arkadaslarimizi bekletiyoruz. Ancak gördügünüz gibi artik dereler çok ciddi miktarda rüsubat getiriyor” dedi.

Erozyonla Mücadele Müdürlügü’nün Nazilli’nin tasinmis olmasinin ilçe için büyük bir kayip oldugunun altini çizen Özcan, “Membainda çözemediginiz sorunlari mansapta çözemiyorsunuz. Erozyonla Mücadele Müdürlügü’nün Nazilli’den tasinmis olmasinin zararlarindan bir tanesini daha görüyoruz. O müdürlük burada olsaydi bu kadar zarar olusmayacakti. Onlar bu islerin mücadelesini veriyorlardi. Gerek yok diyerek kapattilar ama gerek oldugunu bugün görüyoruz. Nazilli’de ne kadar zarar olusuyorsa dere yataklarindan gelen çamurlu suyun büzlerin agzini tikamasindan kaynaklanmaktadir. Bütün arkadaslarimiz sahada ancak bu kirliligi 3 ayda ancak temizliyoruz. Yesil Mahalle’den tutun da Kuru Dere, Çakici Sokak’a kadar vatandaslarimizin hepsinin zarari söz konusu. Dere yataklarinin özel mülkiyete açilmis olmasi, yol olarak tanimlanmasi nedeniyle su akacak bir yer bulmaya çalisiyor. DSI’den arkadaslarimiz geldiler, incelemelerini yapiyorlar. Biz daha öncesindeki toplantilarda bunlari dile getirmistik. Yazi ile de iletiyoruz. Sifahen de söylüyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile